Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Az eszemre vagy a szívemre...

Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék egy törpesünit, de nagyon macerás. Nálunk nincs meleg itthon és biztosítani kell Neki a 25-26 fokot.

Nagyon tetszik a tengerimalac is, azt egyszerűbb tartani.

Ti melyiket választanátok?

jan. 1. 09:07
 1/7 anonim válasza:
93%
Szerintem válaszd a tengerimalacot
jan. 1. 09:17
 2/7 A kérdező kommentje:
És miért a malacot? Milyen érveket tudsz felhozni? :)
jan. 1. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Olyan állatot vállalj, amelyiknek tudod biztosítani a szükséges feltételeket, és van is időd foglalkozni vele.

A hőmérséklet a kisemlős tartás sarokköve, ha nem tudod biztosítani a számára ideális hősávot, páratartalmat, nem egyszerűen csak nem fogja jól érezni magát, az egészsége károsodik, akár el is pusztulhat.

Nem csak az probléma, ha nem tudod a kellő meleget biztosítani, de az sem jó, ha melegebb van, mint azt az állat igényli, vagy a páratartalom nem kielégítő.

Vannak fűtők, párásítók, egy kis állat tartásnak sokszor része a szükséges kiegészítők beszerzése is.

A törpesün magányos állat, lehet, sőt ajánlott egyedül tartani, a tengerimalacok viszont társas lények, minimum kettő, de inkább három, megfelelően összeválogatott malacot ajánlott tartani, ergo egy sün helyett egy tengerimalac sem jó alternatíva.

jan. 1. 09:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

A megfelelő gondozást tudom vállalni, ezzel nincs gond

Nagyon szeretnék egy sünit, de attól félek, ha hideg van esetleg hibernálhat és akkor el is pusztulhat

Malacokat tudom, hogy párban kell tartani, azzal nincs is gond, minimum kettőben gondolkodom

A süni nem igazán társas lény, jól lehet, nem is látom egész nap mert alszik

...

jan. 1. 09:52
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

A süni a természetben is magányosan él, ragadozó, territórima van, ahol nem tűr konkurenciát, és ez az ösztö működik a kedvencként tartott állatok esetében is.

A tengerimalac ezzel szemben csapatokban él, kedvencként tartva sem ajánlott egyetlen tengerimalacot tartani.

A tengerimalacnak is van ideális hőmérsékletre, páratartalomra igényük, ez az állat az Andokban él, és a meleget tűri nehezen, légkondi nélküli lakásokban, a nyári kánikua időszak akár végzetes is lehet rá.

A Youtube-n vannak fönt ismertető videók, érdemes többet is megnézni, és azokat összevetve azzal, hogy nálad milyen körülmények vannak, közeledni, avagy távolodni a tartásától.

Nem csak az állatnak, neked sem jó az, ha olyan környezetbe viszed, ahol nem tudja jól érezni magát.

jan. 1. 10:10
 6/7 EgyCseppaTengerből ***** válasza:
85%
Nekem volt már sünim, az alapján, amit olvasok, én nem ajánlanám neked. Ha lennének kérdéseid esetleg, akkor nyugodtan írj üzenetet.
jan. 1. 10:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Írtam
jan. 1. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!