Egyetem előtt baba? A szívemre, vagy az eszemre hallgassak?
Terhes lettem 17 évesen, akkor úgy döntöttünk közösen a barátommal és a szüleinkkel, hogy megtartjuk a babát. A kislányunk most lesz 2 éves és imádjuk, az életünk közepe. Viszont én már úgy csináltam meg az érettségit, hogy ő megszületett és akkor megbeszéltük, hogy nem kezdem rögtön az egyetemet, hanem vele leszek, a gyereknevelés lesz az elsődleges (ezt egy percig sem bántam soha).
Biztosak voltunk benne, hogy szeretnénk még egy (vagy talán két) gyereket később, de az eredeti terv az volt, hogy 2021. szeptemberében elkezdem az egyetemet és ha lediplomázom, majd utána jöhet a kistesó project. Viszont az a 7 félév annyira rengetegnek tűnik és már most visszasírom sokszor a kisbabás időszakot. Ráadásul a baráti társaságunkban többen vállaltak kis korkülönbséggel gyerekeket és annyira jól elvannak egymással...
Vágyom nagyon még egy babára, viszont abban bizonytalan vagyok, hogy két kicsi mellett hogyan tudnám csinálni az egyetemet. Szerencsére van segítségem, a párom is "teljes értékű szülő", tehát ő is ugyanúgy csinál mindent itthon, mint én. De azért mégis fárasztóbb lenne, hiszen a családunk sem tud 24/7 velünk lenni, segíteni, meg nem is várnánk el tőlük.
Diplomát mindenképpen szeretnék, ezért sem tudom, hogy mi lenne a "helyes" döntés. Az eszem azt mondja, hogy legalább most legyen meg a sorrend, hogy előbb tanulás és utána babázás, viszont ha a szívemre hallgatnék, már ma letenném a gyógyszert...
Nem nagyon vagyok az a feladós típus, ha valamit elhatározok, azt előbb utóbb el is érem.
Nyilván szaktól is függ, hogy mennyire lehet elvégezni család mellett. Egy orvosinak nem mennék neki gyerek mellett. :)
Van segítségem is, elég sok szerencsére, szóval nem szokott sosem rám szakadni a háztartás, főzés és gyerekezés. Jó időbeosztással és napirenddel nem annyira vészes szerintem. De ismétlem, ez nagyban szakfüggő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!