Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetem előtt baba? A szívemre...

Egyetem előtt baba? A szívemre, vagy az eszemre hallgassak?

Figyelt kérdés

Terhes lettem 17 évesen, akkor úgy döntöttünk közösen a barátommal és a szüleinkkel, hogy megtartjuk a babát. A kislányunk most lesz 2 éves és imádjuk, az életünk közepe. Viszont én már úgy csináltam meg az érettségit, hogy ő megszületett és akkor megbeszéltük, hogy nem kezdem rögtön az egyetemet, hanem vele leszek, a gyereknevelés lesz az elsődleges (ezt egy percig sem bántam soha).

Biztosak voltunk benne, hogy szeretnénk még egy (vagy talán két) gyereket később, de az eredeti terv az volt, hogy 2021. szeptemberében elkezdem az egyetemet és ha lediplomázom, majd utána jöhet a kistesó project. Viszont az a 7 félév annyira rengetegnek tűnik és már most visszasírom sokszor a kisbabás időszakot. Ráadásul a baráti társaságunkban többen vállaltak kis korkülönbséggel gyerekeket és annyira jól elvannak egymással...

Vágyom nagyon még egy babára, viszont abban bizonytalan vagyok, hogy két kicsi mellett hogyan tudnám csinálni az egyetemet. Szerencsére van segítségem, a párom is "teljes értékű szülő", tehát ő is ugyanúgy csinál mindent itthon, mint én. De azért mégis fárasztóbb lenne, hiszen a családunk sem tud 24/7 velünk lenni, segíteni, meg nem is várnánk el tőlük.

Diplomát mindenképpen szeretnék, ezért sem tudom, hogy mi lenne a "helyes" döntés. Az eszem azt mondja, hogy legalább most legyen meg a sorrend, hogy előbb tanulás és utána babázás, viszont ha a szívemre hallgatnék, már ma letenném a gyógyszert...

2021. jan. 16. 13:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Bár nagyon rendes családod és férjed van, ez akkor is egy függőségi helyzet számodra. Lépj ki belőle. Törekedj arra, hogy legyen szakmád és munkahelyed, legyen kereseted, szükség esetén a saját lábadon állhass. Szerintem addig ne vállalj mégegy gyereket. A párodnak mi a véleménye egyébként?
2021. jan. 16. 15:08
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

A gyerek mögé nem lehet bújni. Az, hogy te 17 évesen szültél azzal magadra vállaltál egy plusz feladatot, de attól meg minden más is megmaradt. Egy munkahelyen senkit nem érdekel, hogy ennyi idősen hány gyereked van, vagyis de, de csak mint hátrány fog jelentkezni. Szóval majd ha kikerülsz a munkaerő piacra pl. 24 évesen egy másik 24 évessel szemben akinek nincs gyereke eleve hátrányból indulsz mivel neki nem kell 2 gyerekkel is otthon maradni ha beteg, futni érte stb., téged nem lehet továbbképzésre küldeni hétvégén, munkatapasztalatod is 0 ehez meg hozza jön az, hogy nincs semmilyen végzettséged, gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy nem fognak utánad kapkodni. Inkább most tanulj, nyilván sokkal nehezebb lesz mint másnak ez egyértelmű, de a gyerekkel ezt vállaltad.

Mielőtt félreértés lenne ez nem kioktatás meg kárörvendés nekem teljesen mindegy ki mikor szül, ez a mai munkapiaci helyzet.

2021. jan. 16. 16:36
 13/20 anonim ***** válasza:
97%
Akkor képzeld el 1 óvodás, 1 iskolás gyerek + valami szar meló meló mellett milyen nehéz lesz. Várj meg azzal a 2. Gyerekkel.
2021. jan. 16. 16:46
 14/20 A kérdező kommentje:
Igazából munkám fixen lesz a későbbiekben szerencsére, megfelelő jövedelemmel. Ezért vagyok kicsit nyugodtabb e tekintetben, mert tudom, hogy "nem hajt a tatár", nem kell most sem számolgatnunk a pénzt hó végén, vagy trükközni a támogatások miatt stb.
2021. jan. 16. 16:50
 15/20 anonim ***** válasza:
97%

Fixen lesz. Sajnos ilyen nem létezik. Mindenféle rossz szándék nélkül mondom. Még egy saját tulajdonú jólmenő vállalat is bedőlhet hétfőről keddre. Azt már hozza se teszem ha rájössz, hogy utálod csinálni mihez kezdesz? Benne ragadsz mert nincs b terved. Mivel fiatal vagy még nem jöttél rá, és kívánom, hogy a saját karodon soha ne is gyere, de mindig úgy kell számolni, hogy saját magadnak szülsz egyedül. Ha holnap utcára kerülsz és egyedül maradsz mint az ujjam a gyerekkel akkor is legyen hova mennetek miből elnetek.Munkatapasztalat és végzettség nélkül, két kiskorúval, 20on pár évesen ki fog szerinted komolyan venni?

Most minden lehetőséged meg van a tanulásra, miért keresel kifogásokat? 3 és fel év nem a volt vége, más is babázna már 20on 1-2 évesen, de nem teszi mert tudja, hogy meg nincs itt az idő.

2021. jan. 16. 17:13
 16/20 anonim ***** válasza:
18%
#12, részben igazad van, de azért nem feltétlen lenne hátrány a gyerek szerintem. Ő pl mire 24 lesz 7 éves lesz a gyereke. Más meg 24 évesen lehet dolgozik egy évet, aztán elmegy szülni, otthon lesz két évig GYED-en, majd szül még egyet, még két év GYED, és négy év kihagyás után egy év munkaviszonnyal a háta mögött visszamegy dolgozni, ha visszaveszik. Szerintem az ilyen sincs sokkal de sokkal előrébb a munkáltató szemében.
2021. jan. 16. 18:46
 17/20 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem ha minden körülmény olyan idilli és rendezett mint ahogy ide leírtad sokkal értelmesebb ha most vállalsz meg egy gyereket. Nekem szimpatikus, hogy inkább a gyerekkel vagy és nem lepasszolod hogy szerezz vmi gagyi diplomát olyan szakmához, amihez 30 éve tuti elég volt egy szakközépiskolai érettségi.

Mondjuk orvosira nem mennek a helyedben így se, sőt lehet nem nappalis képzésen gondolkoznek.

De hülyeség lenne most egyetemezni, aztán újra babazni főleg ha már így jött ki a lépés és meg is teheted fiatalon.

2021. jan. 16. 20:19
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is most tanulj. Nagyon fiatal vagy még, alapképzés után dolgozz pár évet, és majd utána bőven ráérsz.
2021. jan. 17. 20:22
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
A válaszok pontozasabol ítélve mindenkit nagyon irritál, ha valaki nem valami random egyetemi képzésben látja a jövőjét. pedig már annyi kamu buktacukrozo melegedő van hogy helyette értelmesebb egy Szakajtós gyereket szülni (már ha van hova tenni )
2021. jan. 17. 20:27
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én levelezős vagyok, nekem nincs még gyerekem, de a szaktársaim túlnyomórészt mind többgyermekes anyukák. Nem irigylem őket, nekik sokkal nehezebb, ez egyértelműen látszik is, főleg akiknek kisebb még. Én 26 évesen fogok végezni, de inkább várok még, hatalmas hátrány lenne egy gyerek.
2021. jan. 17. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!