Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tapasztalat alapján melyik...

Tapasztalat alapján melyik kisállatot ajánljátok kisgyermekek mellé(4-6 évesek)? Hörcsög/egér/tengerimalac

Figyelt kérdés

Ezekből egyiket sem tartottunk még.

Panelban élünk.

Saját tapasztalattal tippek/tanács.

nov. 15. 20:41
1 2
 11/14 Adkeizaal ***** válasza:
89%

Nekem papagájaim voltak gyerekként, most nekem a gyerekeknek kutya van meg az összes szomszéd macska a teraszunkon alszik, azokkal is jól eljátszanak a gyerekek.

De minden esetben a szülő plusz terhet vesz a nyakába, neked kell mérlegelni megéri-e neked illetve belefér-e, a gyerek meg mindennel tud megfelelően bánni és játszani, feltéve ha megtanítod.

nov. 16. 05:05
 12/14 anonim ***** válasza:
62%

"A hörcsögök érzékenyebben a hirtelen hangos zajokra és könnyen szívrohamot kapnak (vagy valami hirtelen halálhoz vezető ok, pontosan nem tudom) ."

18 éve foglalkozok hörcsögökkel, és 8 éve vagyok a Hörcsögmentés egyik vezető önkéntese. Amit írtál, az nem létezik. Ilyen nincs. Nem tudom, honnan hallottad, de aki ezt mondta, szerintem életében nem látott még hörcsögöt. 😅

nov. 16. 06:53
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Amelyiket magadnak akarod, mert te veszel állatot és te fogod fizetni a költségeit meg nagyrészt gondoskodni róla, nem a gyerek. Nem is csak azért, mert ráun, hanem mert egy ovis még nem is tud mindent megcsinálni egyedül.

Amelyik gyereknek csak azért kell, mert cukiiii volt a tv-ben meg a Pistikének is van, na az rá fog unni bármilyen állatra, a kutyára vagy a macskára is. De ha tényleg szeretné, akkor a rágcsálók is lehetnek érdekesek, pláne olyan gyereknek, aki szeret megfigyelni.

A helyedben várnék jó pár hónapot, hogy tényleg szeretnék-e vagy elfelejtik. Ha szeretnék, akkor a felsoroltak közül a tengerimalac a leginteraktívabb, de azt vedd figyelembe, hogy ők 6-8 évet is élhetnek akár. A hörcsög ennél jóval rövidebb elköteleződés sajnos vagy szerencsére, 2-3 évig lesz veled maximum. Az egér szintén.

nov. 16. 08:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem kiskorom óta van hörcsögöm. Egy kisgyereknek tényleg nem feltétlenül a legizgalmasabb állatt, de lehet nézegetni, simogatni, olcsó és egyszerű tartani, nem igényel sok órás foglalkozást. Te ismered a gyereked, én imádtam őket mindig is, számomra nem volt gond az se, ha nem volt szelíd és inkább díszállat szerepet töltött be, szívesen nézegettem esténként hogy rendezkedik.

Ha a hörcsög mellett döntesz, akkor erről az oldalról tájékozódj

[link]

Húgom 9 éves korában kapott tengerimalacokat, velük azért jóval többet kell foglalkozni, de neki ez jobban feküdt, a hörcsögömet néha megsimogatta de számára az nem volt túl érdekes. Ő is megfelelően gondoskodik róluk azóta is. Róluk itt találsz infókat:

[link]

Nyilván az anyagi részét édesanyám állta, ő fizettett mindent, ha pl táborba mentünk ő gondoskodott róluk. Ma már nyilván én tartom el a hörcsögeimet, de ha elutazok, ő vigyáz rájuk. Szóval vedd figyelembe, hogy elsősorban a te állatod lesz, igazából csak névlegesen a gyereké. Mindenképp olvass utána és beszéld át a gyerekkel hogy miket kell vállalnia.

nov. 21. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!