Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tapasztalat alapján melyik...

Tapasztalat alapján melyik kisállatot ajánljátok kisgyermekek mellé(4-6 évesek)? Hörcsög/egér/tengerimalac

Figyelt kérdés

Ezekből egyiket sem tartottunk még.

Panelban élünk.

Saját tapasztalattal tippek/tanács.

nov. 15. 20:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Amivel akarsz foglalkozni/ takaritani.

Egyik sem tul izgalmas allat gyerekeknek, 2 perc alatt fognak raunni.

Eger, horcsog, azokat inkabb csak nezegetni szabad, gyerekek ne nagyon nyomorgassak oket.

Tenegerimalac meg… oriasi hely kell nekik es kettot kell tartani. Cukik es hangosak, de nem olyan mint egy kutya-macska, szerintem gyerekeknek szinten unalmas lehet.

nov. 15. 20:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Tengerimalac. Nagyobb, így nem olyan törékeny, jobban bírja a pesztrálást. De miért nem a gyerekeket kérdezed, mit szeretnének?
nov. 15. 20:57
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
Egyiket sem tartanám, kicsik a gyerekek, csak magadnak csinálsz plusz munkát, ráadásul büdösek is.
nov. 15. 21:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyik állat sem büdös megfelelő tartás mellett. Viszont tényleg nem annyira gyerekbarát állatok. Inkább kutyát vagy macskát javaslok.

Ha mégis ezekről a fajokról szeretnél informálódni akkor hiteles oldalról tedd mindezt. Például ezeken:

Magyar Tengerimalac-Védő Közhasznú Egyesület

Együtt a Kisállatokért Alapítvány

Hörcsögmentés

nov. 15. 21:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Fontos,hogy tengerimalacból kettő kell! Nekem volt gyermekkoromban 3 is és nem untam meg őket én etettem és takarítottam őket. A takarítást külön élveztem gyerekként,hogy miért azt nem tudom 😃,de több barátomnak is volt tengerimalac/hörcsög ők viszont megunták őket hamar
nov. 15. 21:59
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Tengerimalac, egyértelműen.

Tartottam hörcsögöt is és tengerimalacot is. A tengerimalac sokkal nyitottabb az ember felé és messze értelmesebb mint a hörcsög.

Arról nem is beszélve, hogy a hörcsög is és az egér is éjszakai állat, nappal alszik. Ez nem túl érdekes egy gyereknek.

A tengerimalac nem kifejezetten éjszakai állat, könnyebben felveszi a körülötte levő emberek napi ritmusát, sokkal mozgékonyabb nappal.

nov. 15. 22:01
 7/14 anonim ***** válasza:
27%
kapibara
nov. 15. 22:03
 8/14 anonim ***** válasza:
36%
Krokodil
nov. 15. 22:19
 9/14 anonim ***** válasza:
89%

Mindenképp tengerimalacot ajánlom! Unokahúgom 5 éves és sajnos a hörcsögei sokáig nem bírták idegrendszerileg. A tengerimalac viszont szívósabb és már több mint egy évesek (remélem még sokáig bírják).

A hörcsögök érzékenyebben a hirtelen hangos zajokra és könnyen szívrohamot kapnak (vagy valami hirtelen halálhoz vezető ok, pontosan nem tudom) .

nov. 15. 22:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül tengerimalac. Viszont minimum kettő kell, ivartalan hím+nőstény(ek) felállásban.

A hörcsögök éjszakaiak, lehet díszállatok lesznek, mert nem annyira szociálisak. Egerek szintén, csak nekik kell a társ. Átlag két évet élnek.

Esetleg, ha a rágcsáló vonalon gondolkodtok, a patkányokat tudom ajánlani. Ott is kell a társ, mint a malacoknál, de csendesebbek, taníthatóbbak.

nov. 15. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!