Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Honnan lehet megállapitani...

Honnan lehet megállapitani hogy a hörcsög vak?

Figyelt kérdés
Sziasztok nem rég kaptam egy ujj kis hörcsögöt törpe hörcsög nagyon megörültem neki de észre vettem mintha nem nagyon érzékelni a tárgyakat vagy ételt italt azt hiszem vak de nem vagyok benne biztos nagyon kicsi még lehet még nem fejlődött ki az összes érzék szerve de azért írjátok már meg mit kéne észre venni hogyha vak és amikor hozzá próbálunk érni ijen fura nyüszítő hangot ad ki mintha csipogna de csak lehet fél nem tudom alig 3 napja van velünk.

#A hörcsögröl hogy lehet megállapitani hogy vak? #Kis hörcsög lehet vak? És ha igen mik a jelei? #Hörcsög lehet vak és mik a jelei? #Nagyon kicsi hörcsög lehet vak vagy csak még nem fejlődött ki? #Hörcsög vak? #Hörcsögöm lehet hogy vak?
szept. 24. 15:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves 10.válaszoló akkor honnan vegyek amugy is teljesen más volt a kèrdèsem ès a barátnőm től kaptuk sokan voltak!
szept. 24. 19:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Tenyésztőtől kellett volna venni. Ott etikus dolgok történnek. Ahol sok állat van ott nem. Vagy a Hörcsögmentéstől is lehet örökbe fogadni. Nekem is tőlük van. Onnan biztosan egészséges állatot kapsz és nem árulnak zsákbamacskát.
szept. 24. 19:31
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 A Smallsteps néhány hónapja szűnt meg, Magyarország jelenleg nincs törpehörcsög tenyészet. Természetesen nem etikus "termesztőtől" (aki ennek vallja magát attól még úgy sem), szaporítótól, meg kereskedésből venni, de genetikailag nincs sok különbség a mentéstől és a szaporítótól származó hörcsögök között (hiszen a mentéshez is szaporított hörcsögök kerülnek).

A menhely előnye az, hogy olyan helyről származik az állatod, ahol megfelelően tartották, legalább megkezdődött a szocializációja, állatorvoshoz viszik, ismertek a betegségei. Ezért érdemes a mentéstől örökbefogadni, illetve felszabadul a helye, lehetőséget adva egy másik hörcsög megmentésére.

szept. 25. 08:19
 14/15 anonim ***** válasza:

A szépen tartás igencsak bonyolult dolog, nem annyit jelent, hogy tiszta a helye, meg kap enni, inni.

Elsősorban hiába tűnik a hörcsöghöz képest nagynak egy cipősdoboz nem rakjuk ekkora helyre, mert nem az a cél, hogy fizikailag elférjen, hanem hogy komfortos legyen neki, ez pedig (az EKA legfrissebb információja alapján) 80cm*50cm alapterület törpéknél. Ezen kívűl kell bele 20-25 cm átmérőjű teli futófelületű, nyitott oldalú mókuskerék, vastag forgács, amiben el tud bújni, illetve több búvóhely, és csincsilla homok. Illetve a hörcsög magányos állat, a tenyésztők is csak a pároztatás idejére hagyják őket együtt, azt is úgy próbálják időzíteni, hogy ez minél gyorsabban végbemehessen, illetve a kölykök elválasztásig vannak együtt. Ezen kívül sokaknak az a tisztaság, hogy heti többször áttakarítja a ketrecet (sajnos sokan szagtalanítják is), de mivel a hörcsög szagok alapján tájékozódik, így ezzel teljesen megváltoztatod a környezetét, stresszeled az állatot. Sűrűbben a pisis forgácsot szokták eltávolítani, az almot néhány havonta félig cserélik.

Több emberrel találkoztam, mint szerettem volna, aki úgy gondolja, hogy "van neki "jó" kis helye, mókuskereke, tiszta alma, meg kap enni, milyen jól is van tartva". Nos ennyi még bőven nem elég, ahhoz hogy jól is érezze magát, de egy "termesztőtől" személy szerint még ennyire sem számítok.

szept. 25. 08:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Nyitva van egyáltalán a szeme vagy még annyira kicsi hogy az sincs? Amúgy belevilágítasz a szemébe egy elemlámpával de ne a legerősebb fénnyel, ha nem érzékeli akkor nyilván nem látja.
szept. 26. 14:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!