Milyen kisállatot vegyek egy játékos, kamasz kutya mellé?
A szüleimnek van egy nagyon pörgős, nagyon játékos, nagyon makacs kutyája.
Benti kutya, szabad bejárása van mindenhova.
Azt mondták, ha szeretnék vehetek magamnak háziállatot.
Mindig is szerettem volna egy saját állatot, így gondolkoztam, hogy mi lenne a megfelelő.
Papagáj, nyúl, sün, törpemalac...már minden eszembe jutott :), de a kutya miatt félek bevállalni.
Szerintem nem bántaná szándékosan a kisebb állatokat (30kg a kutya), de annyira durván játszik, hogy játék közben is kárt okozhat bennük.
Állatok terén nem vagyok válogatós, megfelelő körülményeket tudnék biztosítani mindegyiknek.
Ami fontos: házban lehessen tartani, ketrecbe, kalitkába időnként be lehessen zárni (naponta kiengedném), ne legyen hörcsög, patkány, stb. ilyen kicsi rágcsáló. Illetve kézhez lehessen szoktatni.
Ez is egy olyan kérdés, amit nem igazán értek, neked kell tudni, hogy milyen állatot szeretnél, és azt felmérni, hogy annak a túlélési esélyeit a kutya mennyire befolyásolja.
Nem is gondolkoznék azon, ahogy a leendő kis állat milyen játszótársa lehetne a már meglévő kutyának.
Semmilyen, hisz írtad, hogy elég durván játszik.
Az egymás közelében élés lehet opció, ha annak meg lehet teremteni a feltételeit.
Azt gondolom, hogy egy madárral ez könnyebben kivitelezhető, mint egy kis emlőssel... ha kivitelezhető. Mert a madarat is ki kell engedni, hogy röpködni tudjon, és olyankor a kutyának nem biztos, hogy ott a helye.
Papagájból is van sok fajta, a kézzel neveltek már a vásárláskor viszonylag szelídek, de azokat csak tenyésztőtől tudsz vásárolni, drágábbak is, és a tenyésztő nem biztos, hogy partner abban, ha elárulod neki, hogy a madarat egy 30 kilós kutyával szeretnéd barátkoztatni.
Termeszetesen egy legterben se lehetnek, soha nem is talalkozhatnak, ezt nem is tudom hogy kepzelted.
El kell szeparalni oket, mert ezeket a kisallatokat rohadtul stresszeli a kutya jelenlete.
Ha ezt nem tudod megoldani, akkor mondj le rola.
A szüleim vették úgy, hogy nem is értenek a neveléshez, én pedig abszolút nem.
Igen, nem fogad szót, harap, stb. de a szüleimet ez nem igazán zavarja.
Ez nem fog változni, ha a kutya nem nyugszik le, mert amúgy ezen kívül nagyon édes.
Akkor például a törpesün is felejtős? Olvastam, hogy napi fél órát kell vele foglalkozni, addig a kutyát kitudom csukni az udvarra (alapból a házban van).
Esetleg törpemalacon is gondolkoztam, mivel az felnőtt korában nagyobb lesz mint a kutya.
Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!