Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kisemlőstartó gazdik! Milyen...

Kisemlőstartó gazdik! Milyen háziállatotok van? Valamilyen hörcsög fajta, tengerimalac fajta, valamilyen sünféle, vagy tanrekféle, vagy egér faj, vagy más kisemlőst tartotok? :D

Figyelt kérdés

aug. 25. 14:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Hörcsögöm van és tengerimalacom
aug. 25. 14:53
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
2 nyuszi 😊
aug. 25. 15:08
 3/18 A kérdező kommentje:

#1 és valamilyen aranyhörcsögfajta vagy törpehörcsögfajta pontosabban vagy más? És esetleg perui tengerimalac vagy angol rövidszörű vagy más tengerimalac fajta?

És #2 esetleg angóranyulak vagy magyar óriás nyulak vagy milyen nyúlfélék mégis?

aug. 25. 15:13
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Van egy nyuszim, régebben voltak hörcsögeim és volt egy tengerimalacom
aug. 25. 16:13
 5/18 anonim válasza:
41%
Mind cuki, de a rövidszőrű tengerimalac vált be leginkább. Nyuszik sokszor betegesek, mert stresszesek. Hörcsög okos, ügyes akrobata, de magánzó és éjjel van ébren, zörög. Tengerimalac viszont csak párban szeret lenni, de kifejezetten kézhez szoktatható, kommunikatív, szereti, ha simogatják. A rövidszőrűt meg könnyebb gondozni (magának megmosakszik :)).
aug. 25. 16:30
 6/18 anonim válasza:
78%
nekem torpehorcsogeim vannak. konnyen szelidithetok, es nem igazan igenylik a torodest (0-24 veluk vagyok ha lehet:))
aug. 25. 16:40
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
5ös: Igaz hogy a nyulak betegesek, de nem csak a stressz miatt. Okozhatja hirtelen időjárás változás vagy nem megfelelő tartás. Az egyik ismerősömnek rövidszőrű tengerimalaca van, 2 hetente jár vele orvoshoz, és 50-100 ezret mindig ott hagy, pedig jól van tartva ő is és a társa is. Nem az állatfajtól függ az hogy mennyire beteges, hanem egyéntől
aug. 25. 16:40
 8/18 anonim válasza:
100%
Nekünk eddig 6 tengerimalacunk van/volt olyan 10-15 év alatt, mindegyik szép kort ért meg (6-9 év) és egészségben. Azért írtam, hogy nálunk "beváltak". De a hörcsögökkel se volt gond, nagyon viccesek voltak és okosak, csak a malacokat jobban lehet dédelgetni :)
aug. 25. 16:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg szíriai aranyhörcsögöm van, de volt már dzsungáriai törpehörcsög (hibrid) meg roborovszki törpehörcsögöm is.
aug. 25. 16:54
 10/18 anonim ***** válasza:
79%

Jelenleg nincs kisállatom, de gyerekkorom óta kisemlősöket tartottam, a mai napig ez a téma a hobbim, folyamatosan tanulok, próbálok segíteni másoknak a kisállattartásban.

Gyerekként hörcsögöket, tengerimalacokat és nyuszikat tartottam, a mai napig ennél a három csoportnál (hiszen a hörcsögök több faj) a legnagyobb a tudásom. Az életem során 5 dzsungáriai törpehörcsögöm (pontosabban Campbell-dzsungáriai hibrid) és 1 aranyhörcsögöm volt. 10 tengerimalacom, 2 angol bóbitás, 2 sheltie, 2 abesszin és 4 angol bóbitás. 11 nyulam, ebből 5 oroszlánfejű és 4 holland törpe, egy holland törpe - közepes testű (nem találkoztam az apjával, csak annyit tudok hogy közepes testű volt) keverék, illetve egy fekete szőrű közepes testű keverékem, akit az utcáról fogadtam be (igen, tudom ki volt a gazdája, aki utcára rakta).

aug. 25. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!