Van itt olyan aki tengerimalacot vagy vadászgörényt tart otthon?
Tengerimalacot párban tartsd mindenképp.
A vadászgörénynek legalább akkora tér kell, mint a macskának, és a ketrece is jóval nagyobb kell legyen, mint egy rágcsálónak, így ha a helyhiány miatt gondolkodsz ebben, akkor inkább ne.
Bocsi, egyik sem, de a macska elvan kisebb lakásban. Annyi a lényeg, hogy amikor hazaérsz, akkor játssz vele egy jót :)
Napközben meg legyen előtte egy olyan játék, amivel egyedül is elvan (az enyémnek van ilyen érintésre vergődő halacskája és pofozós labda-tornya.
Ha még hámmal sétálni is viszed, akkor abszolút teljes az élete :)
Csak mert említetted, hogy a cica volt az első gondolatod
Van otthon ket tengerimalacunk.
Soha ne tartsd oket a haloszobaba. Soha! Minden mozgasra amit meghallanak, elkezdenek sipolni. Kulon szobaba legyenek mindenkepp. Gyerekszobaba sem ajanlott ahol valaki alszik. Nagyon jo a hallasuk,minden zajra mozdulnak,hogy "kajak..kaja..kaja..." Ket malacunk van egyutt, ket kislany malac. A hosszu szoru malac tobb torodest igenyel, nyirni kell a szoret, a masik rovid szoru,azzal kevesebb a "gond" Korom vagas valami horror. Meg ha ki vannak engedve azonnal futnak, szarnak,rágnak.
Ketrecbe is van nekik mindenfele fa berakva,de a kinti valamiert jobban tetszik nekik. Szomszed fuje mindig zoldebb.
Vadaszgorenye a kollegamnak van, sokat mesel rola. Inteligensebb, setaltathato, kommunikativ, jobban igenyli a foglalkozast. Csipkedesel,harapassal kommunikal.
Szagot nem tudom,hogy mennyire erezheto. Kollegam nagyon szereti. Meg a goreny is odavan erte. Jatszik vele, stb.
Viszont ami nekunk van otthon az egy nyuszi. A nyuszi az eddigi legjobb valasztas szerintem. Csendes, nem harap, nem bogyozik budoset mint pl a macska,mert novenyevo.
Viszont minden kabelt be kell takarni vagy eldugni,mert megragja. Es nem lehet kivinni setallni(van aki kiviszi). De szerintem a legjobb valasztas volt. Kutya macska ,nem johetett szoba. Nyuszi elvan magaval is ha arrol van szo. Párban biztosan nagyobb galibat csinalnanak,de azert nicsn meg 1,mert a doki javasolta,hogy nehez osszeszoktatni masik nyuszival.
Remelem tudtam segiteni.
Tengerimalacoknál két megbízható magyar oldal van:
Illetve a mentésnek van egy Youtube csatornája sok hasznos információval:
A következő két sorozatot nagyon ajánlom:
Illetve a 10 parancsolat:
Ezeket tanulmányozd át, ennél több információt senki nem tud a gyakori felületén átadni. Ezen kívül, ha tengerimalacot tartanál nagyon ajánlom, hogy lépj be a Tengerimalacok - Értük és Velük Facebook csoportba ( [link] ), itt sokkal jobb kérdezni, mint a gyakorin, tapasztalt gazdik, mentéstagok, illetve állategészségügyi dolgozók a csoport tagjai.
Nekünk volt vadászgörényünk. Skkoal több belyre van szüksége, mint a macskának, illetve rengeteg ingerre. Leginkább párban jó tartani, mert kell neki a társaság, és a játék. Ha akar harap, de együtt is alszik vele. Nem büdösebb egy macskánál.
Ha helyhiány miatt választanád akkor inkább mondj le róla. A macska jobban elvan egy kis házban, mint a görény.
9. Bocsi a sok hibáért, én ostoba, már megint nem olvastam vissza alaposan... Naná, hogy teli van elütéssel, csak tudnám írás közben miért nem látom... Mégegyszer bocsi!
Azt akarm írni, egy helyen: ha olyanja van akkor megharap, de ugyanakkor elalszik veled... Ragaszkodó és szerető kis állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!