Mit tehetek ha nem vagyok otthon és nem kap szénát a tengerimalacom?
El kell mennem dolgozni 4 hét 1 hét.. családba csak én foglalkozom normálisan a tengerimalacommal, értve, kitakarítom, simogatom, adok neki tápot és szénát. Apa a másik, de neki annyi az egész, hogy telenyomja a ketrecet salátával meg petrezselyemmel , sőt még az itatót is 4 cm-re leteszi a ketrechez, hogy a malacka nyakatekerve igyon vizet. Szénát nem ad neki, mert szerinte fél tőle meg nem simogatja meg mert fél meg mindenre az a kifogás, hogy fél és fél.
Eddig ventilátort ia tett neki , de múlt évben begyulladt a szeme és elvesztette egyik szemére a látását akkor széttörtem a ventilátort mikor el volt mondva, hogy NE és az is, hogy csöppentsen a szemébe.. de nem , mert ... találjátok ki! FÉL a tengerimalac.
Így kell itthagynom. Mert kamionoznom kell.
Ha apám gondozza a most 7 éves malackám biztos beteg lesz, szomjan hal vagy nem jut elég rost neki és amúgy is vékonyka lett , mert idős..
Hiába mondom, hiába ugatom el, hiába balhézok, hiába mondom el, hogy az orvos szerint is helyes ..adni szénát, egyszerűen nem jut el neki a fejébe. Tápot sem ad. Itt meg nincs semmi munka, hogy itthon legyen este. Legszívesebben magammal vinném.
A széna a legfobb tápláléka, annak mindig kell előtte lennie!
Vidd el egy megbízható baráthoz, Ismerőshoz, szomszédhoz inkább arra az időre amíg nem vagy otthon.
Hat sajnos ez az a helyzet, amikor meg kell oldani a felugyeletet mashogy, mert egyertelmuen ez igy nem mukodik.
Keress valakit, akar fizess is neki valamennyit, hatha.
Tengerimalacot párban kell tartani minimum, szóval neki már alaphelyzetben sem leányálom az élete.
Ha apáddal hagyod, lényegében "megölöd" (tudom, hogy nem áll szándékodban, de sajnos a végkifejleten ez nem változtat). Mindenféleképpen keress neki ideiglenes gazdit, amíg haza nem érsz. Ha nem találsz, akkor vannak malacpanziók, az biztosan drágább, de megéri. Malacos facebook csoportban is érdeklődhetsz, vagy akár az egyesülettől is segítséget kérhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!