Mivel tudnám otthonosabbá tenni?
Tegnap vettem ezt a ketrecet a két malackámnak és szeretném még barátságosabbá, otthonosabbá tenni nekik.
Mivel tehetném? Akár én magam is szívesen csinálok nekik valamit kézzel, de boltban is megveszem ha kell. Tippek? Ötletek? Esetleg tapasztalatok, hogY a tengerimalacok mitől érzik még jobban magukat?
Van ilyen fémből készült labda de nem teli hanem ilyen rácsos és a közepébe van egy egér mert ugye ez egy macska játék de én kivettem az egeret belőle és frissen szedett füvet vagy pedig szénát szoktam bele rakni és fellógatom a malackáknak a ketrecbe. Nagyon sokáig elszórakoznak vele még kieszik belőle a füvet.
Leköti őket nem csak állnak és esznek hanem fel kell érte ágaskodni szóval szerintem tök jó.
köszönöm a válaszokat, a labdát kipróbálom!
erdeigyümis nyalogatós-fogkoptatójuk, illetve házikójuk van (talán a képen látszik is) .
Lehet nekik csinálni emeletet. A legegyszerűbb egy laminált parketta lapot betolni a rácsok közé a megfelelő magasságba és rögzíteni.
Én olyan emeletet csináltam nekik, hogy műanyag vágódeszkára rászögeltem 4 lábat nem mérgező fából. A felszínét be kell vonni fürdőszobai gumiszőnyeggel, hogy ne legyen kemény. Az emelet lábai mellett tudnak mozogni, a tetejére meg fel tudnak ugrani. A tápos tálat célszerű feltenni nekik az emeletre.
Varrhatsz nekik függőágyat. Egy kb. 30x30 centis textil darab 4 sarkára zsinórt varrni, felakasztani. A textil lehet régi póló, törölköző például.
Szénagömböt is lehet nekik venni, friss fűvel, szénával megtöltve játék is egyben.
Ez az én ketrecem, ez egy 120-as. Már készül bele egy 3. emelet-ház, merőlegesen lesz berakva az egyik meglévő mellé és Petmagic malac ágy lesz rajta. A nagy faalagutat pedig kisebbre cseréltem. (2 malacka van nekem is, a másik épp épp rejtőzködik.:) )
Köszi! :)
A függőágy a fiatalabbik malacka kedvence, abban fekve szokta enni a szénát, a kis kényelmes. Függőágynak tényleg a törölköző vagy még a vastagabb, erősebb konyharuha a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás. Én bútorvászonból varrtam, az ágyam huzata volt, javításkor visszakértem a kárpitostól. :)
Az emeletek 15 cm magasak, erre gond nélkül felugranak. Lehet nekik rámpát is csinálni, egy ferde deszkalap, amire szintén fürdőszoba szőnyeget kell tenni. (érzékeny a talpuk, azért szükséges)
Ami még fontos: mindent érdemes moshatóra csinálni. Nem tudom mennyire "disznók", nálam pl. időnként pisilnek az emeletre, függőágyra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!