Sos az egyik hörcsögömnek megsérült a füle mit tegyek?
lényegében a teljes füle eltűnt és lóg egy bőrcafat maradvány a feje tetején (így végig fel van szakadva neki a fején felfelé) egyenlőre le fertőtlenítőztem ami nem tetszett neki mert csíphette de nem érzi magát rosszul ennek ellenére
ideglenesen szedjem külön lavorba vagy valamibe forgács nélkül mig meg nem gyógyul neki vagy nem gond nem tapad bele a sebbe?
12es Ilyen választ vártam volna mint amit a chatgpt adott:
"Elszigetelés:
Gyógyulásig különítsd el a sérült hörcsögöt a másiktól, hogy elkerüld a további harcokat és stresszt.
Sérült Terület Tisztítása:
Mosd meg alaposan a kezed, mielőtt megérinted a hörcsögöt.
Használj steril sóoldatot a seb tisztítására. Ezt úgy készítheted el, hogy egy kanál sót feloldasz egy liter forralt, majd lehűtött vízben.
Egy tiszta gézdarabot vagy steril vattapálcikát használj a seb óvatos tisztítására.
Fertőtlenítés:
Ha van otthon fertőtlenítő spray vagy krém (például povidon-jód, szalicilsav, alkohol), amely biztonságosan alkalmazható kisállatokon, akkor vékony rétegben vigyél fel egy keveset a sebre.
Sebvédelem:
Tartsd a sebet tisztán és szárazon. Rendszeresen ellenőrizd, hogy nincs-e fertőzésre utaló jel (bőrpír, duzzanat, váladékozás).
Kényelmes Környezet:
Biztosíts a hörcsög számára egy tiszta, stresszmentes környezetet. Ügyelj arra, hogy az alom anyaga puha és tiszta legyen, és cseréld rendszeresen.
Étel és Víz:
Adj a hörcsögnek friss vizet és megfelelő tápanyagot, hogy támogasd az immunrendszerét és a sebgyógyulást."
Te kajak hülye vagy.🤣
Állatorvosra nem akar költeni a csöves koldus, helyette itt kérdezősködik és kikéri magának, ha nem chatgpt-s választ kap. Problémás
Ha többen vannak együtt semmiképp ne tartsd őket, utána sem, a hörcsög magányos állat, a természetben is csak párzáskor találkoznak, elég területvédőek is. Azt szokták mondani, hogy ha el is vannak bármelyik pillanatban átkapcsolhat valami az agyában az egyiknek és akár valamelyik meg is öli a másikat odáig fajulhat a helyzet.
Egyenlőre te mint laikus nem sok mit tenni. A sebet lefertőtleníted, a hörcsögnek biztosítasz egy nyugodt helyet. Arra ne várj, hogy valaki egy anonim laikus oldalon helyes orvosi szaktanácsot fog adni, a ChatGPT-nél, meg idézem: "A ChatGPT hibázhat. Fontold meg a fontos információk ellenőrzését.". Nagyon jól tud olyannak hülyeséget írni, aki nem ért hozzá, de ha lehet inkább ne hallgass rá. Jelenleg egész értelmesnek tűnik, de az ördög a részletekben rejlik. Az alkohol, illetve soóldat pl. szerintem csíp, a szalicilsav meg nem tudom mennyire jó, kutyánál és macskánál pl. károsítja a vörösvérsejteket, illetve a májat, meg egyébként inkább fájdalomcsillapító, mint fertőtlenítő. A vatta meg szálasodik, szerintem beleragadhat a sebbe.
Esetleg ha van otthon Meloxidyl abból adhatsz neki szájon át fecskendővel, fájdalomcsillapító. Általánosan a 0,5 mg-os készítményből 0,1 ml kell 100 g-ra, 1,5 mg-osból, 0,1 ml kell 300 g-ra, de az adagolás esetenként eltérhet, erről jobb lenne állatorvost, méghozzá egzotikus szakállatorvost megkérdezni, mert tudtommal egy kicsit más az adagolás, mint kutyánál, macskáknál.
De biztosíts neki nyugodt helyet és holnap amint lehetséges vidd orvoshoz, hogy tudja kezelni a sebet, elmondja a további teendőket.
Illetve:
[link] hazipatika/
Mivel nem tudom pontosan milyen hörcsögről van szó:
De azért feltételezem, hogy dzsungáriai törpe-, vagy aranyhörcsög, úgyhogy inkább ezeket ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!