Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egérméreg hatása?

Egérméreg hatása?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A lakásunkba kb 2 hete be jött egy egér és hát a ház minden tájékát már jól ismeri. Rengeteg egércsapda van amibe nem megy bele (eléggé furfangos xd) az egérmérgeket eszi több helyen is De ugyanúgy él és ennek már legalább egy hete.

Mennyi idő mire hat? Vagy érdemesebb egérírtóhoz fordulni?

jún. 13. 06:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Egy darab egérért csak nem kell tán egy hadsereg. Tudtommal pár nap kell mikorra hat a méreg.Vagy többen vannak, akkor sem kell segítség etesd szorgalmasan.
jún. 13. 06:46
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Gyilkos!
jún. 13. 10:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A csapda sem úgy van ám, hogy kiteszed aztán elefántmódon rátrappol az egér.

Nagyon óvatos állat.

Eleinte én sem tudtam megfogni, egyrészt mert a csapda túl durva ahhoz képest, amilyen óvatosan megy rá az egér.

Másrészt azt kerll rátenni amit egyébként is eszik.

Eleinte sajtot, meg ilyen ökörségeket raktunk, mert hát a mesében ezt mondták.

Amikor láttam, hogy téli madáreledelre járnak ra, magokat tettem csalinak.

Egy öreg mmondta, hogy ö megreszeli kicsit hegyesre a pálcát, és annyira érintöre rakja a tálcával, hogy szinte magától is elcsattan.

Ezeket betartva fogtam az elsö egeremet.

jún. 13. 10:53
 4/14 A kérdező kommentje:

Tudom nem is hisszük hogy pik pak hat de jó pár egermereg ki van téve nem egy nem kettő nem három... és magától harapja ki és egyre jobban, de mégis úgy virul mintha nem is enne belőle

És ez már legalább egy hete megy ha nem több

jún. 13. 14:55
 5/14 A kérdező kommentje:

És ráadásul nem is keveset evett belőlük, éjszaka megint hallani lehetett ahogy kapar a szobámban mert már oda tanyázott be.

Csak azt furcsállom hogy eszi eszi de sehol semmi

jún. 13. 15:03
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom nem-e az a fajta méreg, ami "csak" vérzékenységet okoz. Mert az tulajdonképpen akkor hatásos, a többen vannak, és verekszenek. Ha "egyke", akkor vígan elvan egy darabig.
jún. 13. 16:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Hogy jött be az egér? Az ajtón slisszolt be? Igazából még ez lenne a jobbik eset, bár szerintem meglehetősen ritka. Mert alapvetően ha nem erről van szó, akkor legalábbegy olyan repedés vagy lyuk van a házon, ahol mostantól ki be járhatnak nálatok szabadon az egerek. És a további rossz hír hogy az egér kolóniában él, és nagyon szapora. Tehát ha nem az ajtón jött be akkor muszáj lenne minél előbb megtalálni a lyukat, és eltömni nagyon alaposan, mielőtt egérinvázió alakulna ki. Plusz a jövőben odafigyelni a ház azon pontjára, mert simán rághatnak újat/tágulhat a repedés ha pl minimálisan süllyed vagy mozog a ház.

Én egyébként kaptam már el vödörrel is egeret, de borzasztó idegölő türelemjárék volt. Elbarikádoztam a legkisebb szobába, aztán órákig kellett nagyon óvatosan takarásból, szinte mozdulatlanul figyelgetnem, végül belemászott a vödörbe amit odaugorva felfordítottam, de még így is majdnem képes volt kiugrálni.

A csapdába pedig én is az olajos magvakat ajánlom leginkább, illetve ami jó még az a csoki és mogyoróvaj is. Ezek nagyon energiadúsak neki, nem tud ellenállni. Ja és nagyon óvatosak, érdemes kesztyűben felszerelni a csapdát, és érdemes a fix útvonalára rakni, ami általában a falak mentén van. Keressétek az elpotyogtatott apró ürüléket, máris felderíthetitek a nyomvonalat is.

jún. 13. 17:01
 8/14 anonim ***** válasza:
ma 16:44 ne beszélj butaságot. Belsővérzést okoz, nem kell hárem hozzá.
jún. 13. 20:42
 9/14 anonim ***** válasza:
8 ezek szerint mégsem okoz, ha napok óta jóízüen falatozik.
jún. 13. 20:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Idő kell a véralvadásgátlós méreghez is. A mi társasházunkban is járt kártevőírtó, ő kapásból több hetet mondott mire elkezdenek hullani. Egyrészt idő amíg meg merik enni a mérgezett táplálékot, majd miután már rájárnak ahhoz is idő kell hogy a méreg hatni kezdjen. Ez tipikusan lassan ölő méreg, azért is jó mert nem fognak gyanút a többiek, legfeljebb amikor már túl késő.
jún. 13. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!