Mezei hörcsögöt lehetne otthon tartani?
Azt olvastam, hogy irtják, ugyanis kártevőnek minősül. Tudom, hogy agresszív, de ha én nevelném fel, foglalkoznék vele és etetném, egy hatalmas ketrecet is berendeznék neki, akkor miért ne?
Azon felül, hogy nem lehet beszerezni, mit gondoltok erről? Hasonló szokásaik vannak, mint a háziasítottnak.
Példaképpen mondom, hogy egy mezei nyulat tartott egy ismerősöm ismerőse, mert amikor kicsi volt, elanyátlanodva, haldokolva megtalálta és felnevelte. Elvolt a kertben, szelíd nyuszi lett belőle.
Hörcsöggel is meg lehetne ugyanezt tenni, nem? Gondolom nagyobb ketrec kell neki, mint egy háziasítottnak, de egyszer, valamikor megpróbálnám valahogyan a beszerzését.
Súlyosan veszélyeztetett faj, csak sajnos a gazdákat ez nem érdekli, az ő szemükben kártevő. Mivel vadállat, ezért tartani sem szabad, annyira, hogy amikor a Tüskevár Vadmentő Alapítványhoz került egy mezei hörcsög, és kiderült, hogy nem engedhető szabadon, még a Hörcsögmentésnek sem adhatták át gondozásra, mert nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Így nem foghatod be és nem is szaporíthatod, ha csak nem szerzed meg hozzá a képesítést, és veszel részt egy olyan programban, ahol pont az a cél, hogy növeljék az egyedszámot és visszahelyezzék a vadonba őket.
Kezesbárányok sose lesznek, mivel vadállatok, több évtizednyi tenyésztéssel lehetne csak háziasítani őket, ahogy minden állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!