Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mezei hörcsögöt lehetne...

Mezei hörcsögöt lehetne otthon tartani?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy irtják, ugyanis kártevőnek minősül. Tudom, hogy agresszív, de ha én nevelném fel, foglalkoznék vele és etetném, egy hatalmas ketrecet is berendeznék neki, akkor miért ne?

Azon felül, hogy nem lehet beszerezni, mit gondoltok erről? Hasonló szokásaik vannak, mint a háziasítottnak.

Példaképpen mondom, hogy egy mezei nyulat tartott egy ismerősöm ismerőse, mert amikor kicsi volt, elanyátlanodva, haldokolva megtalálta és felnevelte. Elvolt a kertben, szelíd nyuszi lett belőle.

Hörcsöggel is meg lehetne ugyanezt tenni, nem? Gondolom nagyobb ketrec kell neki, mint egy háziasítottnak, de egyszer, valamikor megpróbálnám valahogyan a beszerzését.

2022. jún. 29. 17:27
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Jut eszembe, egyszer nagyszüleim is találtak egy patkányt, felnevelték és hatalmas lett, követte őket a lakásban meg mindig hozzájuk bújt. :DD
2022. jún. 29. 17:29
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
És hogy kapod el a hörcsögöt?:)
2022. jún. 29. 17:57
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Kártevő?Én úgy tudtam-lehet rosszul-hogy védett,mert nagyon kevés van belőle.Nemrég láttam egy döglöttet,biciklizés közben-az óriási volt,egy aranyhörcsöghöz képest:kb 40 centi,60-80 dkg.Egyébként némi kitartással és anyagi ráfordítással ki lehet tenyészteni szelíd példányokat.Kell hozzá egy törzsállomány,néhány hím és nőstény külön tartva,csak párzás időben összeengedve.Majd a kicsik közül kiválogatni azokat amelyek barátságosak-és azokat pároztatni más almok szintén válogatott egyedeivel.A vadabbakat szélnek ereszteni valahol erdőszélen.Néhány generáció alatt kialakul egy teljesen szelíd,emberbarát állomány.
2022. jún. 29. 18:11
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Amugy a mezei hörcsög állítolag annyira vad hogy a patkányok sem mernek vele kikezdeni

Hogy szelidited meg?

Szerintem sehogy

Tarts szíriai aranyhörcsögöt, azok szelidek, kisebbek aranyosak:)

2022. jún. 29. 18:13
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Súlyosan veszélyeztetett, 25 ezer forint az eszmei értéke, aranyhörivel jobban jársz
2022. jún. 29. 18:17
 6/13 anonim ***** válasza:
19%
3. 40 centi? Az nem hörcsög volt 😂
2022. jún. 29. 18:18
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

akkor te még nem láttál mezei hörcsögöt

egy kimondottan nagy dög, nagyobb mint egy patkány, van vagy fél kiló minimum, és egyből neked ugrik ha sarokbaszorítod...

Mondom, a patkányok se kezdenek ki vele

Amugy az alföldön rengeteg van belőle, szerintem nem védett de lehet tévedek

2022. jún. 29. 18:23
 8/13 A kérdező kommentje:

Van aranyhörcsögöm, és tudom hogy a mezei hörik vadak, de ha megszokja az embert még kicsiként, nem biztos hogy az lesz.

“ Egyébként némi kitartással és anyagi ráfordítással ki lehet tenyészteni szelíd példányokat.Kell hozzá egy törzsállomány,néhány hím és nőstény külön tartva,csak párzás időben összeengedve.Majd a kicsik közül kiválogatni azokat amelyek barátságosak-és azokat pároztatni más almok szintén válogatott egyedeivel.A vadabbakat szélnek ereszteni valahol erdőszélen.Néhány generáció alatt kialakul egy teljesen szelíd,emberbarát állomány.”

Érdekes, egyszer talán kipróbálom.

2022. jún. 29. 18:30
 9/13 anonim ***** válasza:
87%
"Testhossza 20–27 cm, amelyből a farok 5–7 cm" azért a 40 cm gigantikus egyed lenne...
2022. jún. 29. 18:46
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak azok lepődnek meg a kifejlett mezei hörcsög méretein,akik eddig nem találkoztak vele....a höri nem olvassa a google-t,nem tudja mekkorára szabadna nőnie...és minden híresztelés ellenére bizton állítom:megismerem a hörcsögöt...
2022. jún. 29. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!