Másfél éves kislányom mellé jön egy törpe nyuszi félek,hogy meg harapja, hogy védhetem meg ?
"Vagy inkább mondjam le"
Mi az, hogy "mondjam le"??? Rendelted valahonnan, vagy mi?
Egy nyúl tartása lakásban macerás. A lányodnak kell megtanítani, hogy szépen kell bánni vele.
De mivel ezt sok szülő nem tudja, a végén mindig az állat a hibás, ha megharapja, megkarmolja a gyereket.
1,5 éves gyereknek mi a f...nak kell nyúl? Vagy egyáltalán bármilyen állat. Nem bioplüssök. A gyereked tuti bántani fogja, nyúzza, gyömöszöli majd, erősen fogja meg stb és félelemből, védekezésből harapni fog a bioplüss.
Na meg ahogy más is írta, majd feleszi a gyerek a nyúlsz4rt. Olyan alakra mint a nesquik golyó.
Nyulat egyedül NEM tartunk. Tudod mit eszik egy nyúl (nem répát...)? Tudsz neki elég mozgást biztosítani? Tudod megfelelő időközönként takarítani?
Egy másfél éves gyerek mellé nem való nyúl. Gyömöszöli, megszorítja, leejti, rálép, húzza a szőrét, ad neki valami olyan ételt, amit tilos. Neadjisten megeszi a bogyóját. Ráadásul egy nyúl 8 évignis élhet. Vállalod mindezt? Szerintem ne.
Tudod mekkorát harap egy nyúl? Nem ejt halálos sebet, simán ki lehet heverni. Igen, lehetséges hogy vérezni fog ha jobban megharap, de nem fog senki fájdalmában fetrengeni a padlón.
Voltak nyulaim, bakok is voltak, na ők tudtak nagyot harapni ha megijedtek, de ők nem törpenyulak voltak.
Másrészt a nyúl nem harapcsak úgy, mert éppen szüksége van egy kis fehérjére vagy nem tudom... Ha nyúzod, piszkálod, ijesztgeted, vagy nincs úgymond szocializálva, akkor igen lehet megharap, de hamarabb fog elszaladni, egy biztonságos zugba, vagy hamarabb kezd majd el ficánkolni, rugkapálni mint hogy megharpjon
#19, akkor te még nem találkoztál az én nyulammal...ivartalan bak, az ivarosodás agresszívvá tette, és ez a műtét után is megmaradt. Sosem fogadott el másik nyuszit, és bizony, ha olyan kedve van, odajön, és bokán harap. Egy másfel éves mellett ez annyira nem buli.
Nálunk a nyúl 9 éves, a gyerek 6 hónapos. Egyelőre nem találkoznak, de később elkerülhetetlen lesz a kontakt. Remélem a legjobbakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!