Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tegyek? A tengeri malacom...

Mit tegyek? A tengeri malacom hasa. Sürgős!

Figyelt kérdés

Nem tudom mi lehet a baja, ma este vettem észre. Kivettem a helyéről, nincs ereje, megnéztem a hasát, az egész nedves, vagy genny, nem tudom, lefogyott kb 1 nap alatt, nem kapott csak szokásosat, a mellette lévő két malacomnak semmi baja. Holnap felhívom az orvos, és le is viszem, de ha valaki most tud válaszolni, és találkozott ilyennel írjon!!!!

Köszönöm!

2010. szept. 17. 23:54
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
60%

Amint lehet vidd orvoshoz!! Hagyd pihenni és esetleg valami kajával próbálkozhatsz amit szeret.

Mitlyen kaját szoktál adni neki?

2010. szept. 17. 23:57
 2/43 anonim ***** válasza:
Ajjjajjj,itt nagy a baj,sürgőssen orvos,csak ennyit tudok irni!Ez esetben már kevés az itt válaszolgatók találgatása,segitsége!
2010. szept. 18. 00:07
 3/43 A kérdező kommentje:

Persze ahogy lehet holnap viszem orvoshoz. Csak reméltem hátha valakivel már történt hasonló.

Répát, tápot, magot szoktam neki adni, meg persze víz mindig van ott. Legutóbb dinnyét is kapott, de ette nyáron, és nem volt ilyen probléma. Még füvet sem adtam neki nem tudom mi lehet a baj, félek hogy megfog halni, nem tudom kibírja e reggelig. 2napja semmi baja nem volt, még mondtam is páromnak hogy milyen kis kövér, most negyed akkora.

2010. szept. 18. 00:11
 4/43 A kérdező kommentje:
Próbáltam fecskendővel vizet adni neki, de nem ivott. Le van gyengülve. Megakarja magát mosni alul de nincs ereje egy pillantra tudja a fejét előre hajtani.
2010. szept. 18. 00:15
 5/43 anonim ***** válasza:
Második vagyok...,bizzunk benne,hogy reggelig kibirja,és reggel futás az orvoshoz vele!Kiváncsi vagyok h mit mond a doki!!Majd megirod?És jobbulást a malackádnak!!!Ráfér...;)
2010. szept. 18. 00:17
 6/43 A kérdező kommentje:
Persze, megírom. Köszönöm a gyors válaszokat!
2010. szept. 18. 00:22
 7/43 A kérdező kommentje:
Félek hogy elkapta a másik kettő is, csak még nem látszik rajtuk...
2010. szept. 18. 00:23
 8/43 anonim ***** válasza:
Ne pánikolj,szerintem próbáld a két malacot külön rakni,akár a lakásban a wcre bezárni addig kibírják a "komfort nélküliséget",nehogy nekik is bajuk legyen.Csak vizet azért rakja le nekik.
2010. szept. 18. 01:15
 9/43 anonim ***** válasza:
Jaj, most olvastam csak a kérdést. Fogalmam sincs sajnos, hogy mitől lehet, de le a kalappal előtted, hogy máris viszed a dokihoz. Szorítok nektek és remélem,minden rendben lesz.
2010. szept. 18. 06:57
 10/43 A kérdező kommentje:

Képzeljétek el, elvittem orvoshoz, hál isten egy aranyos dokit fogtam ki. 15kmre arrébb van, felhívtam telefonon kb 12.56kor és 1ig voltak, de megvártak. Nagyon alaposan megvizsgálta, egy szavam se lehet, meg is lepődtem. Azt mondta leállt a bélműködése, mert nem evett elég szénát. Ez az én hibám. Tényleg rettentően alapos volt, szomorú hogy ez már kivételes számban megy, és az embert meglepi. Adott neki több szurit (kb 8-at), és itthonra is adott kétfajtát, amit szájon át kell beadnom, az egyiket napi háromszor, a másikat 2szer. Azt mondta idézem pontosan "ha cigánykerekezik is, holnap este vigyem vissza".

Szegény kis malackám, fájt neki a szuri, úgy sajnáltam, visított...

Megkérdeztem a dokit hogy túl éli-e, azt mondta nem mondd százalékot, de legtöbb esetben nem szerencsés a vége. Félek hogy elveszítem, és fáj látni hogy szenved. Nem szeretem ha egy állat szenved..

Vennem kellett neki baba-kaját a rost miatt, az almás-barackosat választottam, nem szívesen eszik, de muszály etetni mert tényleg legyengül. A fejecskéjét már így sem tudja felemelni.

Azt még nem is meséltem. Tegnap hajnal 2kor felhívtam egy állandó ügyeletes orvosi rendelőt, elmondtam mi a gond, erre azt mondta így nem tudja megmondani mi a baja, vigyem be másnap. Mondom neki valószínű találkozott már ilyennel, ha nem is pontosan de csak tud valamit mondani, nem kaptam választ, csak vigyem be. Na ezért nem ide helybe vittem, itt nincs jó híre az állatorvosoknak, 15km-en meg nem fogok sza*akodni, ha ezen múlik.

Szurkoljatok, hogy túlélje, igyekszem, etetem 3 óránként, és itatom, remélem visszaerősödik, és beindul a kis pocija.

2010. szept. 18. 21:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!