Mi baja lehet a törpe hörcsögömnek? Ma reggel vettem észre, hogy féloldalasan megy. A fejét jobb oldalra tartja és néha oldalra esik.
én akkor se altatnám el, ha a doki azt mondja.
mindenképp adnék neki esélyt az életre, várnék vele, hogy meggyógyul-e magától (mint már 2 hörim ilyen bajból, magától teljesen meggyógyult).
+ arra vigyázz, hogy ha kezeli a doki, akkor csak olyan eszközöket használjon, ami a hörcsög méretére készítettek. (már volt, hogy attól halt meg vki hörije, mert pl túl nagy tűt szúrt bele)
Ha nem tud rendesen menni lehet hogy az agyával van valami, akkor szoktak mozgáskoordinációs gondjai lenni az állatoknak. ha Bp-n laksz, vagy elérhető, akkor a FeliCaVet-be vidd, ott van egy kisállatokkal foglalkozó doktornő!
előttem szólónak: a dokik többsége (még azok is akik nem egzotikus állat spec.esek) azért tudja hogy nem döfünk bele egy rágcsálóba egy vizeletvételhez használatos 4 cm-s tűt..
előzőnek:
nekem mesélték hörcsöggazdik, h a kezelés miatt halt meg az állatuk.
én is remélem, h a többség nem olyan, de sose lehet tudni, h nem e épp a kisebbséghez megy vki.
igen, úgy már én is jártam hogy egy magát állatorvosnak nevező egyén hazaküldött a beteg hörcsögömmel, hogy ő nem foglalkozik vele..
az a baj hogy ilyen pici állatokkal nehéz olyan orvost kifogni, aki képes/hajlandó ellátni.
Szia! Nem vagyok àllatorvos, de 90%-ban biztos vagyok benne, hogy fulgyulladàsa van a horidnek, ez okozza a koordinàciòs zavarokat ès a szèdulèst. Ezt baktèrium okozza ès àltalàban antibiotikummal kezelik.
Az enyèmnek is az volt, sokszor eldolt, vagy hàtrafele dobàlta magàt, emiatt nem is jàtszott a mòkuskerekèvel, mert egyszeruen nem volt egyensùlyèrzèke. Bàr az èn kis horimet ajàndèkba kaptam ès màr az elso nap èszrevettem, hogy valami nincs rendben, de vàrtam, mert utànaolvastam, ès valahol azt is irtàk, hogy ez lehet szèlhudès is, ami magàtòl elmùlik. De nem vàltozott semmit, ezèrt elvittem àllatorvoshoz, meg is vizsgàltàk, ès be volt gyulladva a jobb fulecskèje, ezèrt kapott is egy nagyon nagyon minimàlis adag antibiotikumot inzulinos tuvel, de sajnos nem èlte tùl. Ezt csak azèrt is irtam le, hogy mindenkèpp olyan àllatorvoshoz vidd, ha mèg nem tetted meg, aki horcsogokre is specializàlòdott ès tènyleg megbizhatò, mert akihez èn vittem, nem horcsogoket kezelo àllatorvos volt...bàr lehet nem o hibàzott, hanem a horim màr annyira gyenge volt, hogy nem birta a kezelèst.
Itt van egy link amit talàltam magyarul a fulgyulladàsrol,: [link]
magyar oldalakon kevès van, èn olaszban èlek, ha esetleg beszèlsz olaszul, akkor a betegsèg neve: labirintite, igy keresd.
Jobbulàst a horidnek!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!