Nyúltartáshoz tippek?
Minden jöhet, megnéztem pár videót, meg utánaolvastam, de hátha van még olyan dolog amit fontos tudnom.
Érdemes beoltatni? Mennyi répát ehet? Stb.
Ha nen akarod hamar temetni, akkor igen, érdemes oltatni (mixomatózis). De ha ez még az olvasottak után kérdés, ne tarts nyulat. Nem bántásból írom.
Macerásak, érzékenyek nagyon. Ha vállalod ok, de melós jól tartani őket. Macerásabb, mint a kutya vagy macska.
Figyelj, biztosra menni nem lehet, a nyulak a legmacerásabb kisállatok. Volt nekem is, elajándékoztam, mert rájöttem nálam nem boldog. :(
Hol tartanád? Lakásban? Ha igen készülj, h olyan helyre is bemászik ahova nem gondoltad volna soha és szétrágja amit talál.
El tudnád fogadni azt is, ha pl simogatni nem hagyja magát? Nagyon önfejüek tudnak lenni, egyaltalan nem biztos, h olyan cuki lesz ahogy a videókban pl.
Törpenyuszisok facebook csoport.
Ott mindenre kapsz választ. :)
Leírom gyorsan, nagyjából de nézz valahol szerintem utána.
Fő táplálék: széna, tápláléka kb. 80%-át teszi ki. Nekem Vitapol márkájút eszik.
Táp is kell neki, kb. Egy-két maroknyi napi egyszer. Ajánlom a Versele Laga complete tápot.
3 hónapos koráig: táp, víz, széna, utána heti egyszer kétszer pici alma, répa, petrezselyem, de csak kevés, és nézz utána, hogy miket lehet adni nekik.
Oktatni kell őket, ahogy ezt az első válaszoló le is írta.
Ivartalanítani nagyon érdemes, betegségek, jelölés, megelőzése, plussz tovább élnek.
Szobatisztaságra érdemes nevelni őket, néhány nyuszinál hosszadalmas, valamelyiknél egyszerűbb.
Nagy a térigényük, minimum, de nagyon minimum 100-as létre, annál csak nagyobb.
Mindennapi kiengedés fontos nekik.
Nem biztos, hogy tudsz aludni tőle, ha egy szobában van veled.
Alapnak kell: ketrec,itató, etetőtál, alomtálca, bele pellet, valami kis bújó/házikó.
Remélem tudtam segíteni.😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!