Hogyan tudom elérni, hogy a szüleim segítsenek anyagilag a nyúltartásban?
Pár hónapja a szüleim vettek egy törpe bak nyuszit. Eredetileg maguknak kis kedvencként, aztán valamiért azt mondták, hogy legyen az enyém (máig nem tisztázott pontosan miért, azt mondták, hogy úgy gondolták örülnék egy kisállatnak). Eredetileg úgy volt, hogy teszünk félre pénzt az esetleges állatorvosi költségekre, és anyagilag segítenek. Alom, és eledel vásárlásban tényleg segítenek is.
Most, hogy elérte a kort, amikor ivartalaníthatnánk, ami egyébként be is lett tervezve, azt mondják, hogy teljesen felesleges, hülyeség. Beszélgetésünkből kiderült, hogy úgy gondolják, hogy betegség esetén is pénzkidobás elvinni orvoshoz, mert állításuk szerint olcsóbban szerzek másik nyulat, mint amennyit elkér egy állatorvos a kezelésért.
Az oltásait a saját zsebpénzemből kifizettem, még kiskorán, de akkor még úgy volt, hogy ha kell ők is besegítenek. Zsebpénzt tőlük sosem kaptam, abból van pénzem, hogy minden húsvétkor kaptunk a rokonoktól pár ezer forintot, és azt félreraktam. Utolsó húsvétkor már nem voltunk locsolkodni, a vírus miatt, és előtte is csak egy, néha két idősebb rokont látogattunk (a nagyszüleim már rég nem élnek). Viszont abból a pénzből vagy ivartalaníttatom, vagy 1-2 kezelést tudok kifizetni. Azt mondták, hogy a saját pénzemmel azt csinálok amit akarok, viszont egyszer el fog fogyni, munkám nincs, most töltöttem a 16-ot.
Sok kérdésnél látom, hogy azt mondják, hogy "a kutyám családtag, és családtagot nem adok oda senkinek", meg ehhez hasonló válaszokat. Nekem nem kutyám, hanem nyuszim van, de ugyanúgy szeretem, mint más a kutyusát.
20 kilós nyúltáp 10.000. Mellé meg zöldség és gyümi maradék mindig akad, nem?
Ha erre nem telik, akkor ott a családban KOMOLY anyagi gondok vannak.
1 válasz törölve, 1 másik 0%.
Értem, fel kell xopkodni a kérdezőt. Oké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!