Hogyan lehet dzsungáriai törpe hörcsög bizalmát elérni?
Adott egy kis dzsungariai törpe , aki 4 hetes . Két napja került hozzánk tenyésztőtől , nagyon szép , nagyon cuki ... de még nagyon félénk . Nem harap , engedi hogy a hátát végig simítsuk ha nagy ritkán ébren van és úgy jön ki a lépés ... de eddig még úgy áll a helyzet , hogy szinte mimdig el van bújva a házikójàba ... ha épp jönne kis és meglát minket , akkor vissza szalad .
Tudjuk , hogy még új neki a hely és nyugton kell hagyni , de mégis kb mennyi idő míg magabiztosabb lesz és jobban fog merni mutatkozni?
:)
Én is kíváncsi vagyok, honnan van. Egyébként itt van egy leírás a szelídítéshez:
Beteszed a kezedet a terráriumába, a kezedbe teszel valami számára nagyon finomat (nálunk jelenleg a friss pitypang virág és a tefjöl a sztár) és vársz.
Egy jó könyvet érdemes bekészíteni.
#4:
Nincs azzal semmi gond, nekem is volt, szintén kis vadorzó, piszkálást nem engedte, meg valóban jó nagyot tudott harapni, bár én aztán nem is próbáltam szelídíteni. :D
A terrárium egyik oldalán mindig el kellett terelni a figyelmét, amíg a másik oldalt rendesen be tudtam rakni neki az eleséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!