Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tegyek? A tengerimalactart...

Mit tegyek? A tengerimalactartás nehezebb, mint gondoltam.

Figyelt kérdés

1. Nem tudom mivel lapátoljam ki az almot, mivel még egy ásó sincs otthon, így kénytelen vagyok kanállal ami nagyon fárasztó

2. Megnéztem az itatót, de csak egy 1cm átmérőjű lyukon lehet bele vizet önteni

3. A ketrec odacsípi a kezemet, ahányszor kinyitom

4. Tele van a tüdőm forgácsporral

5. A tengerimalacom alig eszik és egyáltalán nem iszik

6. Tele van a ház szénával

7. Rosszul nyitottam ki a tápot így nem tudom teljesen visszazárni

Mindenből a legdrágább az vettem, szóval nem ezzel van a gond.

2020. dec. 3. 15:31
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
73%

1. Vegyél egy alom lapátot, 300 Ft.

2. Na és? Csapból engedsz vizet aztán ahol vizes megtörlöd.

3. Tanuld meg kinyitni.

4. Vegyél olyan forgácsot ami nem porzik (van olyan)!!

5. El kell vinni állatorvos te nagyon okos.

6. Minden nap fel kell söpörni körülöttük.

7. Össze fogod hajgumival vagy valami lezárható edénybe teszed.

Akinek ennyi problémát jelent, az tényleg ne tartson állatot.

2020. dec. 3. 18:36
 32/40 anonim ***** válasza:
77%
#31 Amúgy igen
2020. dec. 3. 18:37
 33/40 A kérdező kommentje:

Rendben, szerintem kifejtem egy kicsit a pontokat.

1. Én is tudom, hogy kell egy alomlapát, de a kisállatbolt két órára van tőlem, így felmerült a kérdés, hogy holnapig mivel pótoljam. Mivel már csak egyszer kell almot cserélni szerintem csak kiöntöm az egészet és teszek újat. Ezt a témát lezártnak tekintem.

2. Szűrt vizet adok neki, így ha félreöntöm a felét kétszer kell szűrni. Erre is találtam megoldást, tölcsért használok. Téma lezárva.

3. Hát igen, ez az én bénaságom :)

4. Fapellet van, azt keverem forgáccsal. Nem tudom, hogy volt-e égésgyorsítoval kezelve. Nem tudom milyen forgács, ingyen kaptam.

5. Ezt a részt túlizgultam, egy tengerimalacnyi szénát azért megeszik. Már csak a zöldségekhez kell hozzászoknia.

6. Ez mondjuk annyira nem nagy probléma, szóval téma lezárva.

7. Találtam neki jó tárolót, téma lezárva.

2020. dec. 3. 18:55
 34/40 A kérdező kommentje:
És a címről: Egy kicsit clickbaitnek szántam, nem kell szó szerint értelmezni :)
2020. dec. 3. 18:57
 35/40 anonim ***** válasza:
86%

#34 Eddig arról nyávogtál itt nekünk, hogy mennyire nehéz..meg kb semmit nem tudsz a tengerimalacokról

Mielőtt veszel egy kisállatot utána kéne nézni, hogy miket igényel

2020. dec. 3. 18:59
 36/40 A kérdező kommentje:
34: Szerintem ennyire azért nem követtem el nagy hibákat. Követem az ismerőseim és eladók utasításait, illetve utána is olvastam az alapoknak.
2020. dec. 3. 19:09
 37/40 Tevenyereggyarto ***** válasza:
87%

“Követem az ismerőseim és eladók utasításait”

A szakoldalak legyenek az elsők mert tapasztalataim (és még sokan mások tapasztalatai) szerint az ilyen-olyan ismerősök és eladók tanácsai elég lutrik, sokszor tévesek. Persze így látatlanba nem mondom ,hogy egyiküknek sincs igaza, csak na, inkább a biztosan hozzáértők élvezzenek prioritást, pl: [link] és [link]

2020. dec. 3. 19:25
 38/40 anonim ***** válasza:
43%
Én nem alomlapáttal szedem ki az álmot, hanem egy nejlonzacskót húzok a kezemre.azzal pikk pakk megvan. Csak a pisis részeket szedem ki, és egy két marék forgáccsal pótlom. Ez napi három perc. Csak hetente cserélek teljes álmot, néha még több időt is hagyok. Forgáccsal almozok, Ha érzékeny vagy a porrá, tehetsz fel addig maszkot.
2020. dec. 4. 17:26
 39/40 anonim ***** válasza:
38%

Ne magyarázzatok már a kérdezőnek...

Érdekes, hogy amelyik leoltja, az egyebet nem is ír, csak a kéretlen okoskodását!

Tök furcsa, hogy akit igazán érdekel a dolog, s segíteni akar, az nem kezdi leugatni, de... van akinek csak az megy.

2020. dec. 14. 04:45
 40/40 anonim válasza:
73%

Azta jánlom ,hogy vegyél normális almot, szaga ne legyen, mert az árt neki!

Ha nem eszik, iszik vidd el állatorvoshoz. minden nap söpörj fel körülötte, és cseréld ki az almot

2020. dec. 21. 17:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!