Mit tegyek? A tengerimalactartás nehezebb, mint gondoltam.
1. Nem tudom mivel lapátoljam ki az almot, mivel még egy ásó sincs otthon, így kénytelen vagyok kanállal ami nagyon fárasztó
2. Megnéztem az itatót, de csak egy 1cm átmérőjű lyukon lehet bele vizet önteni
3. A ketrec odacsípi a kezemet, ahányszor kinyitom
4. Tele van a tüdőm forgácsporral
5. A tengerimalacom alig eszik és egyáltalán nem iszik
6. Tele van a ház szénával
7. Rosszul nyitottam ki a tápot így nem tudom teljesen visszazárni
Mindenből a legdrágább az vettem, szóval nem ezzel van a gond.
Tényleg először tájékozódnod kellett volna, és csak akkor megvenni a malacot, ha már mindene megvan. Az alomlapát elég alap, az is jó amiket macskaalomhoz szoktak adni, mi is olyat használunk.
Forgácsból ez például jóféle, ezt használjuk mi is, [link] és nincs "tele a tüdőnk forgácsporral", pedig 120-as emeletesben lakik a 3 koca.
Esetleg egy tipp: fapelletet tegyél a forgács alá (olyat ami nincs égésgyorsítóval kezelve, obiban lehet kapni), ez jobban szívja a nedvességet és nem lesz olyan hamar büdös a ketrec, ha esetleg elfelejtenéd kipucolni amikor itt az ideje.
Ha önitatód van, azok ilyenek. Pici a lyuk, ha nincs hozzá kézügyességed, csináld az újratöltést csap vagy fürdőkád felett.
A ketreccel vigyázz, és akkor nem harap meg :D
Nem tudom honnan van a malac, de ha állatkerekedésből, akkor meglehet hogy azért nem iszik, mert ott nem kapott vizet. Sajnos még mindig tévhit néhány helyen, hogy a tengerimalacoknak és a hörcsögöknek nincs szüksége vízre, mert elég az amit a gyümölcsökből és a zöldségekből magához vesz. Próbáld meg uborkával bekenni az itató csövét, ha azt elkezdi nyalogatni akkor talán rájön a működésére. Mit takar, hogy "alig" eszik? Egy malacnak legalább akkora szénamennyiséget kellene megennie mint ő maga, de jó esetben többet is megesznek. Dokinak megmutathatod, ha nem vagy biztos a dolgodban.
A ház tele is lesz szénával. Sűrűn kell takarítani utánuk, vagy kiokoskodni, hogy tudod a legkönyebben a ketrecen belül tartani a szénát. Nekünk befelé néző, rácsos szénatartónk van, kívülről pedig kartonpapír van a rácsra erősítve, így nem potyog ki.
A tápnak vegyél egy trolódobozt.
+1 tanács, keress egy olyan állatorvost a közeledben akinek van egzotikus végzettsége, mert csak ők értenek rendesen a malacokhoz.
Sok sikert :)
OFF: Nyugodtan írj privátot, ha tudok még valamiben segíteni.
23-as vagyok.
Persze evés szempontjából az sem mindegy mikor került hozzád a malac. Ha csak ma, akkor nyugodtan adj neki még időt, biztos meg van illetődve. Belakja az új helyét, és elkezd enni meg inni magától.
Ha ez ad valami viszonyítási alapot, nálam a három meglehetősen jó kondiban lévő malacka egy 800 grammos szénát pusztít el nagyjából egy hét alatt. :)
23-as voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!