Hogy ertessem meg vele, hogy a teknosoknek kell a futes?
Figyelt kérdés
A baratom teljesen kiakaszt.Van ket teknosunk, es azt allitja, hogy nem kell nekik futes a vizbe.En mindenhol azt olvasom, hogy a teknos melegkedvelo, es minimum 24 fokos viz kell neki, plusz egy kis lampa, ahol tud napozni.Azt mondja, hogy megkerdezte az allatkereskedesben, es ott is kinevettek, hogy hulyeseg, es nem kell.Addig ragtam a fulet, amig vettunk futot, de ez a vita tovabbra is napirenden van.Komolyan, valaki irja mar meg, mi az igazsag!:-)2010. márc. 5. 00:42
11/12 anonim válasza:
Vörösfülü ékszerteknős NEM görögteknős. Az ékszerteknősök vízben élnek és húsfélét (száritott vízibolhát is, de parizert nem)esznek, némi akváriumi vízi zöldet is. És szeretik a melegebb vizet, imádnak napozni a kifőzött (fertőtlenitett) követ vagy fadarabon. A görögteknős zöldet eszik és szárazföldön él. Ma jártam állatkereskedésben, igenis kell ékszerteknősnek a vízmelegítő. Az eladó a másik bolti "tanácsadót" idiótának nevezte, aki nem is ért hozzá.
12/12 anonim válasza:
Úgy tűnik, én valamit nagyon elrontottam. Évekig. Kb 25 centisek voltak a tekik, 2db, mikor elajándékoztam őket, de addig egy fűtetlen kerti tóban voltak, télen is. Pont ez a baj ezekkel a tekikkel. Hogy rendkívül alkalmazkodóak, és kiszorítják az élőhelyükről az őshonos mocsárit. Nyugodtak lehettek, semmi baja nem lesz fűtés nélkül. Bár én azért teleltetném őket. 10 fok körül már simán alszik téli álmot, de mint írtam, a kerti tő mélyén sem fagy meg. Persze kint azért ne 20 centi mély legyen a víz, mert az télen átfagy. 1-1,5 méter víz már jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!