A csörgőkígyó szarugyűrűje mitől ad ki hangot?
Figyelt kérdés
Van benne valami amitől csörög?
Vagy egymáshoz kocogtatja?
Küldtök róla képet milyen is belülről milyen az anatómiája vagy röntgent.
2014. okt. 16. 14:43
1/6 csabika1971 válasza:
A csörgőkígyó farkán valóban van csörgő. Nem egyéb ez, mint szarugyűrűk rendszere. Ez az állat védekező mechanizmusa. A feltevés szerint a farokvég mozgatásával keletkező, száraz, zörgő hang a prérik hatalmas patásainak figyelmeztetésére szolgál. A farokvég csörgője tehát megvédi az állatot az eltaposástól.
Képpel sajnos nem tudok szolgálni.
2/6 A kérdező kommentje:
Figyi ezt én is szó szerint olvastam a neten de nem derül ki belőle ami érdekel! Nem azt kérdeztem! Hogy mi van a csörgőkígyók farka végén, és mire jó, hanem hogy hogyan működik hogyan néz ki?
2014. okt. 16. 15:56
3/6 anonim válasza:
hát szerintem ez olyan mintha lenne egy vas rúd, arra feltűzöl valami vaskorongot, és elkezded rázni
4/6 anonim válasza:
A csörgőkígyó a farka ide-oda mozgatásával összeüti a szaru gyűrűket és ez ad ki csörgő hangot.
5/6 anonim válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Essem igazán az amit kerestem!
Animáció hogy mi játszódik le!
2015. ápr. 5. 22:00
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!