Kisebb to közelében lakók gyakori a vizisiklo előfordulása?
Kb 500 méterre van egy kb 300x150m tó.
Fobiam van, különösen utálom a vizisiklokat. Télen gkndolkodom valahol megbujnak... nem örülnék ha a pincébe mennének pl.
Hazvasarlas előtt állok.....

Nagyszüleim szinte a Körös-holtág partján laktak, soha nem hallottam róla, hogy lett volna náluk...
A wiki szerint meleg, száraz helyen telel, nem tudom, hogy pontosan ezt hogy kell érteni.
De amúgy ha épp a pincédben is telelne, nem hiszem, hogy könnyen belebotlanál, gondolom jól elbújik, hisz neki is az az érdeke. Mondjuk ne télen kezdj el lomtalanítani meg nagytakarítani a pincében, és akkor valószínűleg fel sem tűnik, ha mégis ott telelne 🙂
(Én egyébként megértelek, a repülő rovaroktól rettegek, legnagyobb fóbiám a cserebogár, de az sajnos mindenhol van, ezért nem költözhetek az Antarktiszra... 😀 az is lehet, hogy kicsit te is megszoknád egy idő után )

utolsó
Én cserebogarat már évtizedek óta nem láttam, pedig kedvelem őket.
Kérdező: akkor ne vedd meg a házat. Ha megveszed, utána már késő lesz sírni, úgyhogy ne győzködd magad.
Szegeden a Vadasparknál lakom,a kert a Sancer~tóra megy le...
Sajnos évek óta nem láttam vizisiklót, pedig gyerekkoromban rengeteg volt.

Még ha lesznek is akkor sem valószínű ,hogy sokszor találkozol velük. Ha nem nagyon laktak ott akkor esetleg néhány meghúzódhatott télire, de amint mozgalmas lesz a környék (s melegebb lesz az idő) inkább megpróbálnak elkerülni. Legfeljebb megijedsz egyszer-kétszer ha látod, de ha akarnának sem tudnának bántani, szóval nem kell semmit se csinálj velük.
Engem is jobban aggasztanának a szúnyogok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!