Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Kiszökött a gekkónk miattam...

Kiszökött a gekkónk miattam már 5 napja, hogyan tudnám becserkészni?

Figyelt kérdés

Tudjuk, hogy nem megy messze a helyéről, 2 napja a mocorgása alapján rájöttünk, hogy a mosógép-száritógép építményben mászkál, ami terráriuma melletti helyiség, tehát valóban nem ment messzire. A fürdőben és a terráriuma alatt is van a földön vize, szokott inni, látjuk.

Viszont nem tudom, hogy etessem. A kis dobozba lehet tenni tücsköket, csak a tücsök nem annyira béna hogy ne tudjon onnan kimászni, szerintem (mondjuk ha csúszik?). Párom szokta etetni, én nagyon félek a tücsköktől, irtózom. :(

Nagyon szeretjük, nem szeretnem, ha elpusztulna. 5 nap már sok kaja nélkül szerintem, kene neki valamit adni valahogy legalább!

tegnap 11:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Szedd le a borítást , tegyél több helyre csalit vizet étket .
tegnap 11:31
 2/13 anonim ***** válasza:
13%
Peeersze, a tücsöktől félsz, irtózol, a gekkótól meg nem, reális... 🤣
tegnap 14:09
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

#2 A kaszáspóktól körbefsom a bokám, a tarantula meg vígan sétálhat rajtam, nem zavar. A félelem, irtózás nem mindig ésszerű, sőt.

Kérdező, próbáld meg azt, hogy kiteszel egy dobozt, amiben törülközőbe csavart melegvizes palackot teszel. Szeretik a meleg rejtekhelyeket. Én a helyetekben valami lárvát vennék, olyan élőeleséget, ami nem szökik meg. Azt tedd ki neki egy tálba.

Szórhatsz lisztet is a földre, úgy látod a mozgását

tegnap 14:42
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

"Kérdező, próbáld meg azt, hogy kiteszel egy dobozt, amiben törülközőbe csavart melegvizes palackot teszel. Szeretik a meleg rejtekhelyeket."

Igen, ez jó ötlet.

Amúgy a gyíkok napozó állatok, tehát, ha ő elbújik sötét helyre, annak oka van, lehet, hogy halni készül szegény...

tegnap 15:18
 5/13 anonim ***** válasza:
25%

Bakker, szedjétek már szét a mosógépet-szárítót.

Ennyire életképtelenek nem lehettek.

tegnap 15:28
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
Hívjatok egy vadászgörényest, majd az kiszedi.
tegnap 15:35
 7/13 A kérdező kommentje:

5-ös most hétköznap van, ismerősök dolgoznak, ezeket 3 férfi rakta be egymásra a két dög nehéz készüléket nekünk 2 éve. Ezért nem tudjuk szétszedni, mert mellette-alatta-felette összevissza 2 centi van. Ehhez rakodóemberek kellenek, vagy valami heveder amivel kirangatod a zuhany mögül a panelfürdőben...

Nem készülhet halni, tökéletesen aktív, egészséges egyed, 6 hónapos :D Kíváncsi. Könnyen szöknek, ezt olvastam róluk, minden lehetőséget megragadnak erre.

A fóbiák, irtózások nem reálisak. Pók-rágcsáló-hüllőfóbiám, poloskaundorom pl. nincsen. Bármilyen csótányra hasonlító ízeltlábútól (a fekete tücsök ilyenforma), fekete-piros bogártól (katicáktól is), sáskaféléktől darázsféléktől viszont nagyon irtózom. De anyukámnak pl. én csaptam le papuccsal a százlábúakat, mert nem félek tőlük. XD Megmartak, pókok is egy párszor, picit kellemetlen csípésük van, de nem súlyosan mérgezőek hazánkban.

Kutyáktól félek, mert egyszer csúnyán megmart egy a lábamon, azóta is látszik. De már sok kutyával egész jóban lettem mert láttam, az éppen nem bánt és cuki. Macskákat imádom, pedig az is nagyon kiszámíthatatlan.

Ebben nincs logika!

Raktam ki neki tücsköket, szerzünk férgeket is. Hát, a meleg, fűtött fürdőnél a melegvizes palack nem lesz kellemesebb opció talán... :O

Este 8-9 felé kezd aktív lenni. Egész nap alszik, mint a macska... korábban macskánk volt, sajnos nagyon megviselt a halála, így olyan állatot választottunk, akivel kicsit kevesebb a kötődés, cserébe mégis cuki, van kiről gondoskodni, és nem macerás tartani.

Ez a 3. Szökése, de eddig jó helyen bújkált, az ágy alatt, illetve az ágyban. Arra is várunk, hátha visszamegy az ágy alá, mert onnan könnyen kiszedhetjük!

tegnap 17:00
 8/13 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy ha láttátok kint, miért nem fogtátok meg? Ha mással nem egy hálóval azért meg lehet fogni. De az is furcsa, hogy harmadjára szökik meg. Valamit változtatni kéne.

De azt is jó lenne tudni, hogy milyen gekkóról van szó, mert nagyon nem mindegy. Abból, hogy ez a legnépszerűbb és hogy este felé kezd aktív lenni, arra következtetek, hogy leopárdgekkó. Ha igen, akkor viszont nem kell félned, minimum egy hónapig bírják kaja nélkül.

tegnap 19:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Egy infralámpát esetleg éjszakára bekapcsolva hagyni neki? Hátha oda megy alá.
tegnap 19:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha éhes lesz, majd előjön.

Szerintem felesleges kicibálni a gépeket.

Hol fért egyáltalán be mögéjük, ha mindenütt csak 1 centi hely van?

tegnap 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!