Hogyan képes túlélni a mocsári teknős azt hogy teljesen jéggé fagy?
A Mocsári teknős tartása (ha már valami miatt ideiglenesen fogságban kell tartani) teljesen megegyezik a vörös-, és a sárgafülű ékszerteknősök tartásával.
A kérdéseid alapján tényleg csak ezt-azt olvastál el, és ez nem biztos, hogy elég lesz.
Például biztosan tudom, hogy az a víz pár nap múlva olyan büdös lesz, hogy az egész lakásban érezni fogjátok.
Javaslom neked, hogy ne csak ezt-azt olvassál el, hanem olvasd el Fürtöske - Teknősök oldalát.
Érdemes elolvasni már csak azért is, mert többet tudhatsz meg az édesvízi teknősökről, és tartásukról.
Hogy aztán ebből mennyit a kis mocsári tartásakor, az már a te dolgod, de amit az ott leírtakból felhasználsz, az biztos, hogy neked is, és főleg a kistekinek jól fog jönni.
Volt egy két jó ötlet azzal kapcsolatban hogyan élje túl az első telét.
Ha elengedted volna valószínűleg elpusztul, tekintve a sérüléseit, és azt hogy milyen veszélyek várnak még rá!
Mindamellet a mocsári teknős egy borzasztóan zsívos teknős! Sokkal sokkal többet kibír mint az említett ékszer-hobby teknősök! Egyszer láttam az útszélén, ahogy egy busz elgázolt eggyet, és az első kerekek kivágták az út szélére. Azthittem megdöglött. Visdzafelé már a hasán volt igaz a teknője eléggé szilánkosra tört! Mégis csak egy ikarus volt az ellenfele! Nem tudom elpusztult e utánna, de a karambolt még túlélte. Változó tetsőmérsékletű állat! Ez azt jelenti, hogy az állat a környezete hőmérsékletéhez viszonyíja a temperamentumát! Melegben gyorsabb fürgébb, jobban szeret enni is, higedben pedig lomhává válik, sőt el is pusztulhat! Ezért alszanak a békák, siklok teknősök nálunk téli álmot! És emellet sok melegvérű állat is. A 10 fokos vízet elviseli, de nem vagyok biztos benne hogy hetekig! Nincs napfény se, előbb utóbb megbetegszik! A vizét füsd! 1000-2000forint egy vízmelegítő! Adj neki húst! Fagyasztott halat! Párizsit meg ilyen szirt szart is adhatsz, megeszi, de ne mindig ezzel etesd! Később ha felgyógyul elengedheted! Továbbiakban a tartása is egyszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!