Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mocsári teknőst szabadon engedni?

Mocsári teknőst szabadon engedni?

Figyelt kérdés

kb 1 hete kaptuk. sajnálom mert láthatóan nem érzi magát jól. nem is eszik semmit, pedig mindent adunk neki amit neten olvastam. (kösz,nem kell megértést várok hanem segítséget!

Nem tudom hogy mit csináljak vele. Szabadon engedjem vagy állatvédőket keressek meg?

Neki akarok jót...

Köszi előre is az ÉRTELMES válaszokat!

2013. ápr. 26. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:

hogy kaphattatok egy védett állatot?

mert az oké, hogy ránk az erdészet és a természetvédelmisek bíztak annak idején több védett és szigorúan védett állatot is amíg megerősödtek/meggyógyultak/felnőttek...de őszintén kétlem, hogy nektek ilyen ismerőseitek lennének (ezt abból következtetem ki, hogy azt se tudjátok mit kell csinálni egy mocsári teknőssel :)).

mindenesetre a helyi erdészetre/természetvédőkhöz érdemes bevinni vagy az állatkertbe/közeli nemzeti parkba. ők majd tudni fogják, hogy hol érdemes elengedni (lehet átveszik és ők engedik el, de lehet nektek mondják meg, hogy itt és itt lehet elengedni) mert nem mindegy hova engedi el az ember.

csak úgy semmiképp se engedjétek el mert nem ismeritek a helyi adottságokat és lehet olyan helyen engednétek el ahol garantáltan elpusztulna vagy épp olyan helyen engeditek vissza ahol már alapban is többen vannak a kelleténél :)

2013. ápr. 26. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Vidd ki a Naplás-tóba, ott élnek a haverjai.
2013. ápr. 26. 21:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Fogságban semmiképpen ne tartsd, védett, nem bírja a fogságot, bestresszel, és meghal.

Amúgy is egyre kevesebb van belőlük, mert a kos illegálisan szabadon eresztett ékszerteknős kiszorítja az őshonos macsáriakat az életterükből.

Ha van a közelben valami tó, engedd szabadon!

Ha nincs semmi jó hely, keress meg valami közeli vadasparkot.

2013. ápr. 27. 09:36
 4/5 anonim ***** válasza:
egy "mezei HORGÁSZ"nak is illene ismernie (ha mást nem is de legalább) a védett vízi állatfajokat...hamár horgászni tud akkor illene utána néznie az ilyen apróságoknak. megsúgom, hogy vannak védett halfajaink is, őszintén remélem, hogy legalább azokkal tisztában van...
2013. ápr. 27. 11:31
 5/5 A kérdező kommentje:

ennyi...el is tértél a tárgytól

Mert biztos én tehetek arról, hogy valaki nem rendelkezik kellő tudással... de jólvan.

2013. ápr. 27. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!