Mocsári teknős került hozzám, hogyan tovább?
Alap szituáció:
Unokatesómnak már 2-3 éve volt egy mocsári teknőse, szépen gondozta, de elment egyetemre, és azóta nagyon elhanyagolták szegényt az otthoniak, mind tiszta hely, mind étkeztetési szempontból. Annyit siránkoztam nekik hogy "jaj szegényke", meg "miért nem így, meg úgy", hogy végül egyszer csak azt a választ kaptam hogy vigyem magammal, ha jobban tudok rá vigyázni, hát vittem is. Azt nem tudom mennyi idős a teki, 7 cm-es a páncélhossza.
Nekem már volt ékszerteknősöm, de az gondolom azért más.
És most megelőzvén azokat akik megbombáznának azzal, hogy engedjem el mert védett, 50ezer Ft stb., közlöm hogy tudok ezekről, de nem engedhetem el, mert annyira hozzászokott már a fogságban tartáshoz, és annyira elkényelmesedett, hogy ha elengedem, csak idő kérdése mikor pusztul el.
Most jön a probléma ... na meg persze egy rakat kérdés. :)
Nem tudom hogy mi lehet a baja, vagy van-e egyáltalán. Mióta hozzám került (4 napja) nem igazán eszik, egyszer sikerült elérnem hogy nagy duzzogva egyen egy kis csirkehúst. Milyen gyakran kéne ennie, és hogyan tudom hozzászoktatni ahhoz hogy elvegye az ételt, egyáltalán mennyi víz legyen neki az etetős tálkában? Ezen kívül szerintem egy kicsit ritkán látogatja meg a vizet, inkább csak van a kövön (és alszik?) Továbbá gyanús nekem az A vitamin hiány, mert mintha kicsit nehézkesen nyitná, és szűken lenne nyitva a szeme. Mit csináljak vele? Állatorvoshoz hogy állítsak be egy védett háziállattal? :S
Most jön az utolsó kérdés ... ha (szerintem) nincs elég fény, akkor mivel világítsam meg, milyen UV kell neki?
Köszönöm a válaszokat előre is! :)
Vidd el egy állatorvoshoz, hidd el meg fog érteni.
Meg amúgy is az a célja, hogy lehúzzon egy kezeléssel, és nem az, hogy elvegyék az állatodat.
Ha az eddigi gazdája nem teleltette, akkor most nem alszik téli álmot, így a táplálék megtagadása sem egészséges. A mérete is gyanúsan kicsi.
Ha az állatorvos vaskalapos, akkor megjárhatod egy védett állattal. Én azt javaslom, add le az állatkertben, át fogják venni és szakértők fogják kezelni. És mivel védett állat, gondoskodni fognak róla a továbbiakban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!