Mit csinálok rosszul?
Van 2 tekim egy kb. 30x50es terriben kb. 10 l vízben. Minden nap kapnak kaját. Nagyon hamar bekoszosodik a vizük, szinte 2-3 naponta takarítani kell mert nagyon büdi lesz. Másnak is így van vagy valamit rosszul csinálok?
Komolyan ott laknak abban?
Szegények:S
Hát ez kapásból nem terrárium, hanem akvárium. Normál esetben teknősnek illik aqvaterráriumot csinálni. Másrészt rettnetesen kicsi! A kép alapján nem látod te is, hogy szorongnak benne az állatok? Nem csoda, hogy bebüdösödik, annyi vizet hamar "elhasználnak".
Aztán a fűtésről, világításról stb ne is beszéljünk, ami -lehet, hogy csak a képen nem látszik- de szintán alapfelszerelés.
Javaslom írd be gugliba, hoyg teknős, és tájékozódj kicsit, sok hasznos dolgot lehet taláni, akár már pár ezer forintból megefelelő terkót lehet barkácsolni...
Nem fikázásra vagyok kiváncsi, segítséget, infot kérek. Tudom hogy az kicsi, de jelen pillanatban nem tudok nekik nagyobbat biztosítani.
Szóval ha van fikázáson kívüüli segítség/tanács azt szivesen venném.
Szia,
Szívleld meg az előttem hozzászólók tanácsait.
Azaz igazság, hogy sajnos el fognak pusztulni az állataid ha nem változtatsz a körülményeiken.
Olvass sokat róluk és tartásukról!
Alapok itt:
www.teknos.hu
Itt kérdezhetsz is!!:
www.teknosforum.com
már ne is haragudj, de mekkora szemét vagy te, kedves kérdező!
szegény teknősök így csak szenvednek! miért vetted meg őket, ha nincs pénzed normális terráriumra? ennek az "akváriumnak" minimum a duplája(ha nem a háromszorosa kell), kellenek bele kövek, amikre ki tudnak mászni, a vízszint is nagyon béna, ezek az állatok úszni szeretnek, nem lábat áztatni..., kell még lámpa is nekik, meg valami növényzet...és még csodálkozol,h büdösödik a víz. eszem megáll az ilyen felelőtlen bunkókon...
nem mellesleg max pár ezer ftos tételekről beszélünk, az én tekimnek is használt akváriumban alakítottam ki a helyét, 50X110X70es akváriumot vettem 6000Ftért, a köveket úgy hoztuk a Duna partjáról, a növényt meg állatkereskedésben vettem neki, valami párszáz ftért...jah meg 1 fél domestos ára volt, mert mindent kifertőtlenítettem, meg kimostam jópár alakalommal, mielőtt beraktam, és megkapta a régi spotlámpámat.durván számolva 10ezerből megúsztam teknősöstől az egészet...ha most nincs ennyid, mi lesz szegényekkel, ha megbetegszenek? vagy a kajájukkal?
utolsó válaszoló
Figyelj, én elhiszem, hogy szerezni fogsz nagyobb akváriumot, de addig is:
-töltsd fel ezt félig vízzel
-egy 20 cm széles deszkadarabot, amely nem festékes, szabj le 30 cm hosszúra, azt keresztbe fektesd a vízre, (ha már kezd átázni és nem lebeg, akkor tehetsz alá hungarocellt, hogy a teknős súlya alatt is fennmaradjon, ha 50x30-as az akvárium, akkor teljes szélességben elfoglal majd 20 centit és 30 szabad vízfelület lesz)
-fedd le az akváriumot, mert ha félig lesz vízzel, a deszkáról akár ki is mászhatnának
-a deszkás rész fölé tegyél vmilyen világítást, akár íróasztallámpa is jó
-ne etess mindennap, ezek már idősebbek, nem kell nekik
-mihamarabb szerezz be egy sokkal nagyobb akváriumot!!!
Ezek úsznának, napoznának nem az a cél, hogy kissé nedvesen tartva őket vegetáljanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!