Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » A házban 2 nap alatt 3 kis...

A házban 2 nap alatt 3 kis kígyót találtunk. Az a baj hogy nem tudjuk milyen fajta. Valakinek Valami ötlete?

Figyelt kérdés

Ugye faluban lakunk,és nem tudom mennyire lényeges ez.De azt se tudjuk hogy kerültek be a kígyók.Olyan hasonló mintája van mint a Rákosi Viperának.Nem tudom hogy ez sikló vagy tényleg valami vipera.

[link] Ilyesmi a mintája.Valaki segítsen!Előre is köszi!:)

2012. aug. 26. 11:57
1 2
 11/13 Platypus ***** válasza:

A következőket kell nézni: Ha nyújtott helyzetben látod, akkor a farka inkább karcsú, fokozatosan keskenyedő, vagy hirtelen, tömpe? Az előbbi siklóra, az utóbbi viperára utal. Ha a pupillája kerek, akkor sikló, ha vágott, akkor vipera. A szemek körül a pikkelyek száma is egyértelmű jel. Viperánál 9 vagy több pikkely veszi körül a szemet, siklónál maximum 6. Nem egészen egzakt módszer, de a viperák "gonoszul"néznek. A szem fölötti nagyobb pikkely karakteresebb, mintha szúrós tekintete lenne tőle a kígyónak.

Rézsikló:

[link]

Keresztes vipera:

[link]

2012. aug. 26. 20:48
 12/13 Voldemort33 válasza:
Szerintem Rákosi vipera, de azért mellékelj képet.
2012. aug. 27. 10:04
 13/13 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki hogy nincs több.:) nem találtam,pedig éjszaka is átkutattam a házat és reggel is.
2012. aug. 27. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!