Alaszkai malamut, szibériai husky, akita, szamojéd, shikoku, kishu, grönlandi kutya? Valakinek van valamelyik fajta? Tapasztalatok róluk?
Malamut. És hiperaktív, mint általában :)
Az a tapasztalat, hogy keményen munkakutyák, úgyhogy felkötheted a gatyád, hogy lemozgasd a szánhúzókat.
Az "én" malamutom egyelőre nem olyan nagy kihívás, mert elsorvadtak az izmai, most építem fel őket, meg az állóképeségét is szegénynek, de már most látszik rajta a hatalmas "tenni akarás".
Ismerőseim körében voltak/vannak huskyk, és azokat senkinek sem ájánlom, mert egy teljes embert kívánnak (értsd: egész napra).
És még azt is elmondhatom, hogy sok a (született) domináns kutya közöttük, szóval ezen is sokat kell dolgozni.
De neked is ajánlom, hogy fogalmazz meg egy szép, részletekbe menő levelet, és küld körbe a szánhúzó tenyésztőknek, minél többnek, annál jobb. Engem majdnem mindegyik külön meg is dicsért, hogy végre egy normális, tudatos, lelkiismeretes érdeklődő :)
Ők tudják a legjobban a választ a kérdéseidre, és szerintem illik is így tájékozódni egy fajtáról, mielőtt tényleg döntene valaki.
Nekem alaszkai malamutom volt, talán 9 éves lehettem, amikor megkaptam..
Nagyon domináns kutya volt, sok baja volt a szüleimnek vele, mert a kutyaiskolában is problémák voltak a dominánsságával, pedig kiskorában szocializálva is lett rendesen.. szóval nagyon domináns volt.
Embereket, gyerekeket szerette, hiszen én is az voltam, játszottunk sokat, már 11-12 évesen egyedül is lehetett vele hagyni, sosem bántott volna :)
Amúgy egy könnyen tanuló, okos, értelmes kutyát kaptam a személyében, sajnos 17 évesen elveszítettem, de örökké megmarad a szívemben, mint az első igazi kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!