Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Az alattunk lakó királypitont...

Az alattunk lakó királypitont tart, (régebben tigrispitont is tartott). Veszélyes lehet ez ránk, feljöhet a wc-ben?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 00:05
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

06-17 22:01

Kéne ilyen pólókat csináltatni!

Egy mosolygós kis kígyó is mehetne a szöveg alá, amint éppen megfojt valakit. :DDD

2012. jún. 22. 14:26
 32/37 anonim válasza:
93%
szerinted ha lehuzzak a szart azmeg majd a te wc-den fog kijonni??
2012. júl. 1. 20:18
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Többféle kígyót is tartottam már (a kérdésben szereplő 2 pitont is). Ha egy királypiton kiszökik - márpedig rögtön kiszökik ha módot talál rá - az első sötét zugba elbújik és elő se jön, én már találtam meg a szökött pitonomat a hangfalban, ágyneműtartóban, szennyestartóban, fiókban, hűtő mögött, mosógépben...stb, rossz volt az akkori terrárium zárása de legalább egy külön program volt otthon a kígyókeresés :)

Mint korábban is írták, irtózik a mélyvíztől, én még a sekélyben se nagyon tudtam fürdetni, ha még a wc közelébe is menne amint rájön hogy víz rögtön otthagyja.

A tigrispiton egész más tészta, ő nem bujkál és nem félénk, ő érdeklődik és folyamatosan megy. Én is kitettem "sétáltatni" de nem a nyilvánosság elé ahol pánikot okozhat, hanem házon belül. Ő abszolút nem keresi a sötét zugokat, búvárkodni sem szeret, szintén wc kerülő. Ahhoz hogy kisgyerekre támadjon fél éves koplaltatás lenne szükséges.

Fürdőszobákat általában vad kígyók látogatnak meg pl Afrikában, ahol a nagy szárazságban keresik a nedves helyeket, mert a vedléshez szükségük van rá, és betévednek egy-egy házba, ott meg aztán elbújnak ahova tudnak.

2012. okt. 2. 23:01
 34/37 anonim ***** válasza:
55%
Egy 134cm-es királypiton gazdija vagyok. Megértem, hogy aggódsz, ha kisgyermeked van, nekem is 2 fiam van. Ez a fajta rendkívül nyugodt, vízbe tényleg csak akkor mászik, ha vedlik. Gömbpitonnak is hívják, mert érintésre igyekszik csigába összegömbölyödni. Fojtással öl, mérge, sőt foga sincs.Ráadásul a legnagyobb méretű állat, amit el tud fogyasztani, az a növendék patkány. Egy felnőtt patkányt már képtelen lenyelni. Nyugodj meg, aggodalomra tehát semmi okod! Üdvözlöm a szomszédot! :-)
2014. szept. 13. 11:06
 35/37 anonim ***** válasza:
44%
Tudom régi kérdés,de na! Miért lenne degenerált aki ilyen állatokat tart?A tigrispiton sem bánt ha jól van tartva.Nem támad ok nélkül emberre,és nem fog durekt kiszökni,hogy direkt megfojtson.És elég szemétség, hogy a szomszédok miatt el kellett adnia a kedvencét.A WC-ben meg nem tud feljönni, ez nem egy film,meg sok hülyeség is terjed a neten ez nem igaz.A Királypiton,meg a legkisebb piton a világon,140 cm nem tud bántani,szadulásból meg aztán főleg nem fog őse.Még a kisbabát sem tudná.
2019. szept. 24. 11:09
 36/37 anonim ***** válasza:
#30 Mert ez a hobbija, úgymint mondjuk valakinek a az, hogy kutyát tart,ez természetes dolog.
2019. szept. 24. 11:10
 37/37 anonim ***** válasza:
A 16-odsnaj meg igaza van.Ne okoskodjatok abban amihez,nem értetek.A Királypiton ha éhes is,nem tud megfojtani senkit,mert kicsi hozzá,meg nem is akar.Lehet félteni a gyereket,de amitől nem kell attól nem kell.
2019. szept. 24. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!