Az alattunk lakó királypitont tart, (régebben tigrispitont is tartott). Veszélyes lehet ez ránk, feljöhet a wc-ben?
Nem hiszem hogy olyan vicceset kérdeztem, főleg hogy van egy 14 hónapos kisgyerekem, és az alattunk lakó lelkesen meséli, hogy már csak királypiton van, mert a gyönyörű tigrispitonját el kellett vinni amikor a lakók (évekkel ezelőtt) szóvá tették. Azt mondja, "az a gyönyörű négy méteres állat milyen csodás volt ahogy mászott a gangon végig (a szomszédok ajtajai előtt) mikor ő kiengedte megsétáltatni...
Ez szerintem pl. nem kamu, és már több ilyenről hallottam:
a kép nyilván illusztráció... az hogy a sztorik igazak-e nem tudom, de a rádióban is hallottam egy ilyet nem régiben, ott egy nyugdíjas öreglány wcjében bukkant fel asszem Oroszországban volt az eset.
Ha otthon sétáltatja a pitonját az alattunk lakó, honnan tudjam, hogy figyel is rá, és nem mászik bele a lefolyóba...
Persze, hogy jogos a kérdésed, mint említettem nem is a kérdéseden nevettem, hanem az alattuk lévő hozzászólásokon. Vicces volt ahogy az emberek látták meg ezt a komoly kérdést :D
Max beszélj vele, hogy te nagyon aggódsz emiatt, ha látod hogy az egyik fülén be a másikon ki, akkor a gondnoknak lehet szólni, hogy neked van egykisbabád, és erről meg erről az esetekről hallottál, és hogy szóljon a szomszédnak, hogy ha legalább sétáltatja, akkor zárja be legalább a wc ajtót
De pl. tart valaki itt a hozzászólók közül ilyen állatot?(királypitont) Pl. kiváncsi lennék, hogy amúgy egy lezárt wc tetőt a fejével fel tudna-e nyomni? Fel tudná?
A tigrispitont inkább hagyjuk is, mert még ma reggel is azzal álmodtam (tegnap este nézegettem róla képeket a neten, aki ilyen állatot tart az biztos elmebeteg, főleg, hogy ez egy embert/krokodilt is képes megenni, ez a degenerált meg a gangon sétáltatta, utána olvastam, hogy rendelet van róla, több engedély kell a tartásához, nyilván ezért távolította el, nem önszántából.)
Meg fogom neki mondani, hogy figyeljen oda amikor otthon sétáltatja, nekem el ne kószáljon a királypitonja. A férjem is mondta, hogy ezek szerint ezért látni az egyik ablakukból vörös fényt mindig, itt lakunk 6 éve, és most kellett ezt megtudnunk...
Mi köze a vörös fénynek a kigyóhoz? Én madár pókot tartottam régebben, de nemvoltam olyan beteg hogy még sétáltassam is. Egyszer szökött ki a terráriumból, de akkor az egész lépcsőházat riasztottuk egyből, hogy ki ne jöjjenek a lakásból míg meg nem lesz, de kiderült, hogy a lakásból nem ment ki, a hűtő mögött találtunk rá.
Végülis a kigyók elég túlélő állatok, szóval szerintem fel tudná nyitni a wc fedelét. Meg ahogy a pasikat ismerem, a wc ülőkét se szokták maguk után lehajtani nemhogy a wc fedelét. Mellesleg az ajtót nem tudja kinyitni, és ki az aki nyitva szokta hagyni a wc ajtaját? Főleg, hogy a panel házakban a wc általában ilyen szűk előszoba mellett van, és így ha nyitva tartaná az ajtaját akkor nem tudna mozogni. De azért mindenképp figyelmeztesd akár többször is, hogy zárjon minden olyan lehetséges helyet, ahonnan át tudna mászni szomszédokhoz. Ajtók, ablakok, stb.
egyébként ebből látszik, hogy milyen idióták az emberek...
Piton, ójajj, mi lesz a kisbabámmal? Semmi, b+. Ha vágnád a biológiát, tudnád, hogy az ilyen kígyók emésztése baromilassú. mivel etetik őket, szinte sohasem éhesek, valszeg akkor sem támadná meg a gyerekedet, ha az a farkát húzogatná.
Bezzeg, gondolom, a kutyáktól nem félsz. Pedig hetente történik halálos kutyatámadás, és általában mindig gyerekek az áldozatok.
Ja .. csak jóval kisebb a valószínűsége hogy egy kutya úszik fel mint az a piton... Amúgy pedig nem tudom mióta baj ha valaki aggódik a gyereke biztonságáért. Ne tegyél már olyan felelőtlen következtetést hogy biztos nem félti a kutyáktól. Alapból semmi közöd ahhoz hogy mitől félti vagy mitől nem. Volt egy kérdés arra kéne válaszolni nem kioktatni a kérdezőt. Tudod ha eteti is a pitont honnan veszed h pont nem akkor szökik ki mikor éhes? Előbb tán gondolkodni kéne és aztán okoskodni.
Kedves Kérdező! Szerintem nem nagy rá az esély hogy feljut a piton de az tényleg hatalmas baroms*g hogy sétáltatja. Azért szerintem is beszélj vele hogy vigyázzon és te is mindig csukd be a wc ajtót hogy biztonságban érezd magad és a családod!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!