Melyik a világ legmérgesebb kígyója? Melyik óriás kígyó a legnagyobb (hosszra és/vagy súlyra)?
Utolsó vagyok, tévedtem, a tajpán a legerősebb mérgű kígyó.
Az általad fel tett kérdés igen összetett és bonyolult.
A mérges kígyók esetében nehéz megítélni, hogy melyik a legveszélyesebb, ez sok mindentől függ. Pl: milyen gyakran találkozhatnak az emberrel, milyen agresszívak ha meg zavarják őket és persze a mérgük összetételeiről. Én személy szerint a legveszélyesebbnek a fekete mambát mondanám, mert rendkívül agresszív és nagyon erős neurotoxikus méreggel rendelkezik. Gyakorlatilag marás után kórházig sem tudsz eljutni. A második helyre az Ausztráliában élő Kispikellyű Tajpánt mondanám, de ő inkább elmenekül ha veszélyt érez, ellentétben a mambával, aki még meg is kergeti felbosszantóját.
Az óriás kígyóknál már egyszerűbb a helyzet. A leghosszabbra növő kígyó a kockás piton, állítólag találtak már több mint 10 méteres példányt, de nem hiteles mérés volt. A Zöld anakonda a világ legnehezebb kígyója és a legerősebb is de, nem ő a leghosszabb kígyó.
" Bár nem könnyű megállapítani, hogy melyik kígyónak van a legveszélyesebb mérge, ha az évenkénti kígyómarás okozta halálesetek számából indulunk ki, csak egy kígyó kerülhet szóba: az efa. Ez az agresszív és rendkívül mérges faj gyakran megtalálható települések közelében és minden más kígyófajnál több embert ölt meg. A mintegy
40 000 emberből, akik évente kígyómarásban halnak meg, 10 000 ennek a fajnak a számlájára írható. Ha az efát megzavarják, általában heves agresszivitással reagál. Ismertek olyan esetek, mikor egy efa rövidtávon szó szerint üldözni kezdte áldozatát."
A tengeri kígyókhoz csak annyit fűznék, hozzá, hogy kicsi a méregfoguk és eléggé békés fajták, ritkán támadnak és a támadások nagy része méreg nélküli(A méreg drága kincs).
A titanoboa Volt 14,6 m-rel
Ma valószínűleg a kockás piton 10 m
Neeem
A kockás piton10 m-es
Írta a könyveeem!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!