Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Melyik a világ legmérgesebb...

Vav22 kérdése:

Melyik a világ legmérgesebb kígyója? Melyik óriás kígyó a legnagyobb (hosszra és/vagy súlyra)?

Figyelt kérdés
Ezek olyan kérdések amiről van már egy válaszom, de több választ is kaptam az első kérdésre valaki mást mond mint amit én tudok. Köszönöm a segítségeket!
2009. febr. 19. 10:42
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
100%
1. Szerintem a fekete mamba, 2.kérdés: Zöld anakonda
2012. szept. 2. 10:29
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
1. kérdés:fekete mamba 2. kérdés:egyszer egy vadász azt mondta, hogy fogott egy 11,43 méter hosszú zöld anakondát, de később elmenekült, ezért nem hiteles. Egy hitelesebb adat szerint a leghosszabb kockás piton 8,7 méter volt. Én az utóbbinak hiszek, mert egy másik nem hiteles adatban azt mondták egy másik kockás pitonról, hogy 14,85 méter hosszú, de valójában csak 6,5 méter volt.
2013. febr. 18. 12:14
 23/29 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, tévedtem, a tajpán a legerősebb mérgű kígyó.

[link]

2013. ápr. 8. 21:10
 24/29 anonim válasza:

Az általad fel tett kérdés igen összetett és bonyolult.

A mérges kígyók esetében nehéz megítélni, hogy melyik a legveszélyesebb, ez sok mindentől függ. Pl: milyen gyakran találkozhatnak az emberrel, milyen agresszívak ha meg zavarják őket és persze a mérgük összetételeiről. Én személy szerint a legveszélyesebbnek a fekete mambát mondanám, mert rendkívül agresszív és nagyon erős neurotoxikus méreggel rendelkezik. Gyakorlatilag marás után kórházig sem tudsz eljutni. A második helyre az Ausztráliában élő Kispikellyű Tajpánt mondanám, de ő inkább elmenekül ha veszélyt érez, ellentétben a mambával, aki még meg is kergeti felbosszantóját.

Az óriás kígyóknál már egyszerűbb a helyzet. A leghosszabbra növő kígyó a kockás piton, állítólag találtak már több mint 10 méteres példányt, de nem hiteles mérés volt. A Zöld anakonda a világ legnehezebb kígyója és a legerősebb is de, nem ő a leghosszabb kígyó.

2014. ápr. 15. 12:48
 25/29 anonim válasza:

" Bár nem könnyű megállapítani, hogy melyik kígyónak van a legveszélyesebb mérge, ha az évenkénti kígyómarás okozta halálesetek számából indulunk ki, csak egy kígyó kerülhet szóba: az efa. Ez az agresszív és rendkívül mérges faj gyakran megtalálható települések közelében és minden más kígyófajnál több embert ölt meg. A mintegy

40 000 emberből, akik évente kígyómarásban halnak meg, 10 000 ennek a fajnak a számlájára írható. Ha az efát megzavarják, általában heves agresszivitással reagál. Ismertek olyan esetek, mikor egy efa rövidtávon szó szerint üldözni kezdte áldozatát."

A tengeri kígyókhoz csak annyit fűznék, hozzá, hogy kicsi a méregfoguk és eléggé békés fajták, ritkán támadnak és a támadások nagy része méreg nélküli(A méreg drága kincs).

2014. nov. 26. 19:56
 26/29 anonim válasza:
perckígyó 1 perc alatt öl :D
2015. júl. 7. 15:17
 27/29 anonim válasza:
Jó nagy barmok vagytok nem vagytok tisztába a szavak jelentésével!!!A kérdező nem azt kérdezte hogy melyik a legveszélyesebb kígyó!!!Hanem azt hogy melyik a legerősebb mérgű!!!!!!!Attól hogy egy kígyónak erős a mérge nem feltétlenül veszélyes mert nem agresszív és kevesebb eséllyel mar meg mert inkább lehet elmenekül!!!Szóval a legerősebb mérgű és a legveszélyesebb az két külön fogalom emberek!!!:) Ja amugy a legerősebb mérgű kígyó a kispikkelyű tajpán aminek 400-szor erősebb a mérge a csörgökigyónál és 50-szer a kobráénál!!:)
2016. aug. 9. 17:53
 28/29 anonim ***** válasza:

A titanoboa Volt 14,6 m-rel

Ma valószínűleg a kockás piton 10 m

2019. jan. 1. 12:39
 29/29 anonim ***** válasza:

Neeem

A kockás piton10 m-es

Írta a könyveeem!!!!

2019. jan. 1. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!