Vav22 kérdése:
Melyik a világ legmérgesebb kígyója? Melyik óriás kígyó a legnagyobb (hosszra és/vagy súlyra)?
Figyelt kérdés
Ezek olyan kérdések amiről van már egy válaszom, de több választ is kaptam az első kérdésre valaki mást mond mint amit én tudok. Köszönöm a segítségeket!2009. febr. 19. 10:42
11/29 A kérdező kommentje:
Utolsótól szeretném megkérdezni, hogy az idiggi legnagyobb kígyó, az a kockás piton mekkora volt? Úgy olvastam, hogy anakondából 11,43 m volt a rekord amit lemértek eddig. Köszönöm a részletes válaszodat!
2009. febr. 24. 10:25
12/29 anonim válasza:
Tény, hogy folyamatos "versenyben vannak", de attól még a hitelesített mérete az anakondának ettől jóval szerényebb, mindössze 7-8m körüli ( pontosan nem emlékszem). Kockás pitonból pedig 9m 87cm. ( persze a bennszülöttek láttak már mindegyikből százmétereset is) :)
13/29 anonim válasza:
Ami lemaradt: súlyra valóban az anakonda nagyobb.
14/29 anonim válasza:
Nem szárazföldi a világ legmérgesebb kígyója,hanem tengeri,mégpedig a feketegyűrűs tengeri kígyó az tudomásom szerint,viszont az más téma,hogy milyen gyakran lehet vele összefutni...
16/29 anonim válasza:
Szerintem a Fekete mamba mérge a legerősebb. az okaim:
Nagyon erős toxikus méreg roncsolja a szöveteket és légzébénulást okoz. és 20 percen belül pedig halált ha nem lesz kezelve. és maga az állat is nagyon agresszív és egymás után többször is mar. A legnagyobb óriáskígyó pedig jelenleg a zöld anakonda amely legnagyobb mért példánya 12,4m és 250kg. Ennél élt nagyobb a dínók időszakába amely körülbelül 14-15m volt és akár 1100kg is volt
17/29 anonim válasza:
És a fekete mamba jóformán az ember környzetében él Afrikába.És akár a teste 1/2-ét és fel tudja emelni és 20 század máspdperc alatt szokott harapni.Az ősi kígyó neve pedig Titanoboa
18/29 karesz54 válasza:
Legveszélyesebb a Tajpán,de előfordulás szempontból a kobra.
19/29 anonim válasza:
Sziasztok most olvastam 2 oldalon is hogy indiában egy magánáálatkertben találtak egy 14,85m hosszú és 447kg sulyú recés pitont szarintetek igaz lehet mert egy indonézia lap is közzé tette és bemutatták sztem igaz a hír
20/29 ataaa válasza:
A tengeri kígyók mérge sokkal erősebb a szárazföldiekénél. Egyszer egy műsorban úgy mondták, hogy ezek közül is a Csőrös tengerikígyó a legmérgezőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!