Ez milyen kígyó? Barátomnál voltam, ott találtuk a bejárat lépcsőjén. Láttuk, hogy nincs félhold a fején, tehát nem sikló. Megfogtuk (kesztyűvel) és lefényképeztük. Kb 15-20 cm lehetett. Fotózás után elvittük a tópartra és szabadon engedtük a fűben.
ez egy vízisikló ><
általános iskola 4. osztályában tanítják :)
szia!
Kockás sikló. A méretéből ítélve idei lehet. Örülök, hogy elengedtétek! Szeretem a hüllőket :)).
van az oldalon egy kép is róla.
Én ötös vagyok biológiából,de nem tanulmányoztam a siklók kinézetét,szóval nem gondolom,hogy műveletlenség ha nem tudja valaki...
Egyébként rendes tőletek,hogy szabadon engedtétek,szerintem is sikló,de mint írtam,nem nagyon értek hozzá:D
ok, tudom, hogy kevés hüllő szerető ember van, de én az vagyok! Amúgy a mi városunkban is most jelent meg, az egyik család ki is hívta miatta a tűzoltókat. Inkább engem kellett volna hívniuk :)). Mentettem én már főútról felezővonalról is siklót!
Nem kell tőlük félni, nem bántanak! Ha meg is harapja az embert, a mérge csak egy hal elkábítására elég. Sokan nem is tudják, hogy van mérge. Viszont a bőréből kipréselt bűzös folyadék elég kellemetlen tud lenni.
Ezért jól tettétek, hogy kesztyűben fogtátok meg!
Ez egy rézsikló, a méretéből ítélve idei. Nem kifejezetten vízparton él, de majd talál magának megfelelő helyet. Elég jól viseli az emberi települések közelségét, úgyhogy lehet legközelebb is találkoztok eggyel. Akár ott is hagyhatjátok ahol van.
A siklóknak nincs mérge, így emberre teljesen ártalmatlanok. (Vannak mérgessiklók, de azok nem élnek Magyarországon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!