Milyen esélyei vannak a teknősömnek?
Szerintem azzal ne foglalkozz, hogy fogalmaz, akiknél én jártam (nem csak teknősügyben), ők sem fogalmaztak hivatalosabban. De ha nem bízol benne, próbálj keresni egy másikat. (Tudom, nehéz, de hátha találsz.)
Remélem, még időben megkapta az A vitamint. Próbálj venni neki állatkereskedésben A vitaminnal dúsított tápot.
A májban is van A vitamin, de azt én sose adtam az enyémnek, így abban sem vagyok biztos, egyáltalán kaphat-e. Nézz utána.
A szűrőt sajnos nem tudom, kérdezd meg ott, ahol vetted. De ha teljesen víz alá kell kerülnie, szerintem elvileg mindegy, mennyire döntöd, a lényeg, hogy víz alatt legyen. De kérdezd meg, nehogy tönkremenjen, ha rosszul használod.
szia! az egyik tekim eleinte sűrűn dörzsölte a szemét, később már csak félig nyitotta ki.. vettem teknősszemcseppet és cseppentgettem neki, és nagyon hamar rendbejött.. az is lehet a baja, hogy mivel nem lát, így szomorúbb.. azért nem annyira mozgékony. de ha eszik, az csak jó lehet:) halat nem szabad hanyagolni! a szárított cuccokban nincs semmi tápanyag, én azt csak kaja után nasinak adom nekik.. olyan, mint a chips nekünk... száraz vacak, amit szívesen fogyasztunk... továbbá sztem adj még neki májat, szívet így összevagdosva.. abban is rengeteg a vitamin. az orvos nem volt rossz ötlet, nem vitatkozom vele, h miylen vitaminhiánya lehet, így látatlanban én sem tudnám.. az enyimek is 1 évesek am:) jah, meg nem tudom, milyen sűrűn cserélted a vizüket.. nekem olyan terráriumom van, ami szárazföldön medence.. ha akar kijön, ha akar belemegy:) és így naponta cserélgetni tudom a vizét, mert mégsem 40 liter, de mégis tud benne úszni:) olykor olykor belerakom nagyobb vízbe, és ott is elvan..:) próbáld meg a sűrűbb vízcserét, vagy más megooldást, emrt attól is be lehet gyulladva a szeme.. bár ahogy olvastam, tőrődsz velük, így nem hinném, h 2hetente kapnának friss vizet csak.. de drukkolok, h minden rendben legyen:) én a szemcseppet és a halat/májat javasolnám nagyon!:) majd írj, ha sikerült vmire jutnod a gyógyításban:)
jahm, és a kamilla a teknősnek is jó. próbáltam már, bevált, és több ismerősömnek is..
Az vagyok, aki eddig válaszolt.
A világért sem szeretnélek megbántani, előző válaszoló, de nagyon nagy butaságokat írtál a gyulladt szemről. A kérdező teknősének sokkal nagyobb baja van/volt, attól, hogy csukva van a szeme, távolról sem a szemének van problémája.
Akkor jó. :)
Figyu, nekem sem volt szűrőm, és csak hetente egyszer takarítottam/cseréltem vizet.
A szárított halat meg hangyatojást (ezt nagyon szerették, próbáld ki!) én is a vízbe adtam neki, amikor nyers halat kapott, akkor átraktam egy vödörbe.
De nem hiszem, hogy a szennyezett víztől lett volna baja. Ilyen tüneteket csak vitaminhiánykor produkálnak.
Arra viszont vigyázz, hogy ha csak nyers hallal eteted őket, iszonyú hamar meg fognak nőni, és nem fogod tudni hol tartani őket. Az enyém tányér nagyságúra nőtt 2 év alatt... Kicsi volt neki a 100 literes akvárium, pedig egyedül volt. Iszonyú nehéz volt takarítani. És egyre többet evett. :)
Saját tapasztalatból mondom, hogy próbáld meg nem csak nyers hallal etetni, hanem szárított táppal is. Persze ha már nagyok a teknősök, akkor nem is elég nekik a szárított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!