Lesz-e valami baja a mór teknősömnek, ha kint hagyom télire?
Van egy mór teknősöm, nagy faketrecben tartottam egész nyáron, most már kezdenek jönni a hűvösebb idők, októbertől már nyilván telelni szeretne márciusig.
Be tudja magát ásni. Kemény a talaj néha, de meg szoktam neki kapával lazítgatni. Októberben pedig jól felásom az egész helyét, ahol lakik, hogy könnyű dolga legyen. Jó ötlet kinnhagyni?
Szerintem ha elég nagy területű és mély a talaj ahhoz, hogy ne fagyjon át az egész, akkor meg lehet próbálkozni a teleltetéssel.
Van más lehetőséged? Ha van terráriuma is, akkor szerintem lehet, hogy megérné inkább behozni a házba, mert a mór teknős elég melegigényes faj, teleltetni is inkább pincében kell,4-7 fokon. Pincétek nincs? Oda mondjuk levihetnéd, az biztos nem fagy be. Bár a mi pincénkben pl. 15 fok körül van, az meg nem elég hideg ahhoz, hogy hibernálódjon.
Mi az ékszerteknőseink idén először fogjuk kint hagyni a tóban, szerintem ők ki fogják bírni, beássák magukat az aljzatba.
Ha nincs a lakásban helye, érdemes megpróbálkozni egy teleltetéssel, hátha.
Sok sikert :)
Nincs terráriuma. Majd október elején jól felásom neki a talajt, hogy könnyű dolga legyen.
Már egyébként teleltettem kint idén télen... semmi baja nem volt, csak érdeklődtem, hogy jó ötlet-e kinn hagyni.
Borospincénk van, ott 14 fok az állandó hőmérséklet, az sok neki, nem tud hibernálódni.
Szóval marad kinn. Ez lesz a 3. alkalom, hogy a kertben telel. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!