Milyen esélyei vannak a teknősömnek?
Azért halt meg a teknősöd, mert nem vitted el időben orvoshoz. Ahogy most sem.
A víziteknős nem eszik gyümölcsöt. Mert ragadozó. Legjobb neki a nyers hal. A banántól egyenesen hasmenésük lesz. Szárított tápot váltogasd hallal, és vegyél teknősvitamint, amin a tápra/halra csepegtetve add.
A kamillás vizet honnan vetted? Én sehol nem olvastam, hallottam róla. Attól, hogy embernek jó, teknősnek... hát...
Amikor az enyém csukva tartotta a szemét, D vitamin hiánya volt. De nem hípolt és nem hörgött. A D vitamin injekciótól meggyógyult.
Pontosan nem emlékszem, de mintha 22 foknál jóval melegebb víz kellett volna neki.
Milyen teknősöd van? Vörösfülű?
Én pápai voltam, ott is csak egy állatdoki volt, kutyára, macskára, teknőre, egérre. Nehéz őket gyógyítani, mert kicsik. Nem lehet kitapintani sem semmit.
Az én tekim csak fagyasztott halat evett (meleg víz alatt kiolvasztva), meg némi hangyatojást. Az egy D-vitamin hiányon kívül semmi baja nem volt, 2 és fél évesen már lapostányér nagyságúra nőtt. (Állítólag ha szárított tápot kapott volna, nem nőtt volna meg. De én azt olvastam, a nyers hal a legjobb.) Végül az állatkertbe kellett bevinni, mert nem tudtam tovább tartani, mikor kinőtte a 100 literes akváriumot.
Ha kevés az egy fűtés, egyszerűen tegyél bele még egyet.
Ha az egyik teknős mindig kisebb/gyengébb volt, jutott neki elég kaja? Nem lehet, hogy a másik elette előle, és egyszerűen éhezett? (Csak tipp.)
*Ha kevés az egy fűtés, egyszerűen tegyél bele még egyet.
Mármint úgy értem, hogy venni még egy egyszerű fűtést szerintem olcsóbb lenne, mint egy átmeneti nem végleges akvárium. Legalábbis pár éve még 2-3 ezer volt a legegyszerűbb fűtés, az akvárium pedig jóval több.
Ha keresel egy üvegest, aki megcsinálja az akváriumot, lehet, hogy olcsóbban kijössz, mintha kisállatkereskedésben veszed. És a méreteket is te adhatod meg. Csak elég vastag üvegből kell lenni, hogy elbírja a nagy mennyiségű vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!