Mennyire nehéz egy kaméleon tartása?
Sisakos kaméleont tök könnyű tartani.
Nekem az van. Lefotózzam? :)
Kell neki 1db repty glov hüllős lámpa, meg egy akármilyen terrárium, aminek lehet nyitott a teteje, bele sok faág, de nem olyan magasan hogy azon ki is tudjon mászni.
Aztán minden héten járkálhatsz az állatoshoz élő tücsköt, meg lisztkukacot venni, és nem árt ha ezeket néha beszórod neki vitamin porral. Vitamint is kapsz az állatkereskedésben. Kell bele egy tál víz, aztán kész.
28 fokon már fázik úgy vettem észre, jobb neki ha 30fokot csinálsz, ezt bármilyen lámpákkal meg tudod csinálni, mert minden lámpa melegít egy kicsit, az befűt neki.
Egy hőmérőt is rakj bele, hogy lásd hány fokon van.
Lehet egy időkapcsolót is rákötni, akkor nem kell minden reggel felkapcsolnod a lámpát. Olyan 10-12órát világítasz neki, az már jó.
És nem szabad ilyesztgetni a kaméleont, habár mikor megilyeszted tök vicces ahogy tátog, de nem szabad, mert mindent megjegyez és félni fog tőled mikor közeledsz :)
nekem is van 2 db leopárd gekkom de nagyon unalmas.. csak kajál....habár ez elél 20évig de a kaméleon csak 3-4 évig ... :S
az unokatesómnak volt és mire csinált egy nagyobb terkót elpusztult :S
ja, a kaméleon az tényleg 3-4 évig él, az enyim egész kicsi volt mikor vettem, előszőr egy nyitott tetejű, 50x30x38-as akváriumba tartottam, felül volt egy csiptetős repty glov égő, ami világította. Aztán csináltam neki egy nagyobb helyet, az most jobb, jó ósok faág van benne, és mindig ilyen tök magasra mászok fel, az tetszik neki, ezért csináltam felülre a terrráiumba egy kis erkélyt is neki, ott van a vize :)
Ez most ilyen 150magas körüli, és 90széles, hát egy kissebb szekrényt alakítottam át, szóval fából van, csak az eleje üveg, hogy lássam a kamcsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!