Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mennyire lenne sikere?

Mennyire lenne sikere?

Figyelt kérdés

Ha lenne elegendő pénz a beindítására, üzemelésére akkor egy olyan állatkert amiben csak hüllők vannak.

Agámák, gekkók, gyíkok, leguánok, ízeltlábúak, krokodilok, kígyók, siklók, mérgeskígyók, varánuszok, kaméleonok, kétéltűk, szárazföldi teknősök, vízi teknősök.

Mekkora sikere lenne ennek? Sok embert érdekelne vagy mivel sokan undorodnak az ilyen állatoktol megsem közelítenék.

Teljesen elméleti kérdés, jó lenne ha nem kötöszködő válaszokat kapnék.

2020. szept. 29. 20:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
10#-es Ez nagyon hasznos. Neked mi a vélememyed arròl amikor magàn emberek mérges kìgyòkat tartanak a lakasukban vagy amikor pl vagy 7-8 éve zöld anakondàt fogtak be a 18 ban? Szerinted ilyen àllatokat aki tart mennyire kockàztatja az eletét vagy akàr a szomszédokét?
2020. szept. 30. 13:57
 12/31 A kérdező kommentje:
Ez érdekes 11. Engem is érdekelne.
2020. szept. 30. 14:12
 13/31 anonim ***** válasza:
Erre nehéz mit mondani. Az anakonda nem mérgeskígyó ha szakszerűen van tartva és kézhez van szoktatva akkor nem jelent veszélyt senkire. Ez lehet nem a legjobb hasonlat de egy pitbullnak is nagy fogai vannak és szét tud tépni egy felnőttet de ha jól bánnak vele és nevelik stb akkor nem veszélyes állat. Nyilván egy kígyó nem olyan intelligens mint egy kutya de ha kiskorától kézhez van szoktatva és nem akkor akarja fogdosni a gazdája mikor épp éhes akkor nem veszélyes. Ha a helye megfelelő nem tud kiszökni a szomszédokra sem veszélyes. A mérgeskígyó az más tészta. Azt nem fogdossuk. Ha rajtam múlna nem tarthatna az otthonában senki. Mert ha kiszökik akkor bizony veszélyt jelenthet bárkire. Allatkertekben is veszelyes üzem a mérgeskígyók tartása/ellátása. Pl etetési időben telefonon sem szabad zavarni a kollégákat mert figyelniük kell. Ott nem lehet hibázni. Az ottnonában több a zavaró tényező és felelőtlenebb könnyelműbb lehet az ember. Persze egyén válogatja.
2020. okt. 1. 10:14
 14/31 anonim ***** válasza:
Meg annyi hogy nagyobb testű hüllőknél a fő probléma hogy szakszerűtlenül tartják őket. Normális esetben nem szabadul el egy kígyó. Vagy olyan ember tartja aki nem ért hozzá és ebből adódnak a balesetek.
2020. okt. 1. 10:19
 15/31 anonim ***** válasza:
Köszönöm a vàlaszod. A zöld anakondàt kézhez lehet szoktatni? Azt hittem pitonon haziasìthatòak, de pl a zöld anakonda àllandò veszélyt jelent. Akkor ez téves
2020. okt. 1. 10:27
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen kígyó nem háziasítható. Ezek nem domestikált állatok. De kézhez szoktathatóak ha foglalkoznak velük kiskoruktól. Ami azt jelenti hogy ki lehet venni és nem harap meg. Nyilván ez nem azt jelenti hogy bármit elvisel az állat. Lasszózni azért nem ajánlott vele :D Vannak barátságosabb fajok meg kevesbé barátságosabbak. A boa constrictort szokták legtöbbször rendezvényeken haaználni de azért szerintem egy anakondával is el lehet jutni oda hogy takaritásnál ki tudja venni harc nélkül a gazdája. :)
2020. okt. 1. 10:33
 17/31 anonim ***** válasza:

Ezt az állatkerti tapasztalataid alapján írod? A harc nelkül azt jelenti, hogy ha pl 4-5 m-es a kígyó akkor legalább 2 ember veszi ki?

Van pl az állatkerben fekete mamba? Mik a tapasztalatok?

2020. okt. 1. 10:55
 18/31 anonim ***** válasza:

Igen 2 ember. 1 a fejét fogja 1 a testét. Azért gyakran nem kell kivenni őket. Sosem dolgoztam mérgeskígyókkal. Nem is szeretnék.

Nem tudom melyik állatkertre gondolsz. De a honlapjukon fent van a falista szerintem mindnek.

2020. okt. 1. 11:10
 19/31 anonim ***** válasza:
Ha a bp i állatkertben dolgozol itt mi a top legveszélyesebb állatok listája a gondozók véleménye alapján?
2020. okt. 1. 11:13
 20/31 A kérdező kommentje:
Szerintem a krokodilok, cápák vagy az oroszlánok, tigrisek.
2020. okt. 1. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!