A bichon havanse kutyák mennyire bírják az egyedüllétet?
Sziasztok! Adott a kérdés, hogy egy Bichon Havanse kutya mennyire bírja az egyedüllétet? Természetesen szoktatnám az egyedüllétre, viszont munkaidőben akár 7-8, nagyon különleges esetekben 10 órát is egyedül kéne lennie. Kb 3-4 óránként lenne, aki kiengedné a kertbe pisilni, de ennyi. (Előtte viszont fokozatosan szoktatnám az egyedüllétre, először csak 5 perc, aztán 10, aztán fél óra, aztán 1 óra stb - Ez mennyire működhet?)
Köszönöm a válaszokat!
Enyém teljesen jól elvan. Nevelés és napi rutin kérdése. Tudja mikor megyünk sétálni azokon kívül meg néha a fejét se emeli fel ha elmegyek. Amikor elkezdtem dolgozni akkor is csak első nap volt egy kis hiszti, hogy hova megyek ilyen korán.
Az eleje tényleg szenvedős. Hiába akarod fokozatosan csinálni, ha 15 percig folyamatosan ugat utánad nem mehetsz vissza mert azt hiszi amiatt mentél. Ráadásul nem hülye, tudja hogy az ajtó másik oldalán vársz ami még jobban stresszeli.
Úgy gondoltam, hogy először csak 5 percre hátra megyek a kertbe, aztán amikor bemegyek (Olvastam, hogy ez jól működhet) szinte rá sem nézek, majd amikor már lenyugodott megsimogatom, ezt napi 1-2, szer, és fokozatosan, következő nap már 10 perc, aztán 15, aztán 25, aztán 40 stb. Illetve arra is gondoltam, hogy kéne ez szó, például a "Mindjárt jövök!" Amiről tudja, hogy most csak maximum 1 órát leszek el, ezt persze csak akkor, amikor már szokja meg a több időre elmenést is.
Ez mennyire működhet jól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!