Bichon havanese/bolognese tartása mennyibe kerül?
Az elején mennyibe kerülnek az oltások?
Milyen gyakran kell kozmetikába vinni?
Havonta mennyibe kerül a tartása?
havanese-m van
kölyök kori oltások nálunk 5300ft/ oltás,legalábbis 8 éve,most mennyi nem tudom.
Mi sajnos nem tenyésztőtől hoztuk el annó 8 éve, egy oltással rendelkezett már így nekünk már csak 3at kellett beadni, szóval 3x 5300ft= 15900 plusz féreghajtót is kapott az csak pár száz ft volt.
kaptunk 1 kg tápot ahonnan elhoztuk,szóval eleinte azzal etettük,utána Eukanuba puppy tápra váltottunk fokozatosan ugye. abból asszem 1 kg volt 2000 ft körül. De hát sokáig elég volt. Aztán 5 hónapos kora körül váltottunk Pro Plan puppy lazacosra, arra nem emlékszem.
Kozmetikázás attól függ hogy te mennyire tudod ápolni otthon és milyen szőrben szeretnéd, de 2 havonta érdemes elvinni. Viszont akkor otthon neked 2 naponta minimum alaposan átkell kefélned,hogy ne legyen csomós. Ha rövidebbe akarod lényegében 1,5-2 havonta akkor is elég,de otthon azért így is fésülnöd kell.
Kozmetika változó ha full csomósan viszed oda akkor felszámolhatnak bontás díjat,mivel több idő.
4500-6000 ezer között szokott mozogni,de ez is hely függő. Sok helyen ha pl fixen 6-8 hetente jársz és mindig rendben van a kutya akkor kedvezményt is adhatnak,de ez is hely függő.
Én mivel kutyakozmetikus vagyok,így nekem ez mint ár kiesik :D
Naturevetal kutyatápot kap, 5kg 8500 ft körül van, de több mint 2 hónapig elég.
Időnként kap új játékot,jutifalatot stb
Jártunk kutyasuliba is, az összesen 40 ezer ft volt a 2 tanfolyam.
Én szoktam venni plusz kiegészítőket zöldkagyló,lazacolaj,spirulina,kókuszolaj ezeket csak kúra szerűen évente 2x adom.
Mivel ezekből kevés kell így ezek is bazi sokáig elegek :)
ha van kérdésed írj,mint kozmetikus és 2. havanese gazdi szívesen válaszolok :)
félévente kell azthiszem a veszettseg elleni oltasra hordani-félévnél van egy ismétlő, de évente kell veszettségre és kombináltra is vinni. Kennelköhögésre csak indokolt esetben, ha tényleg aktívan jár napközibe, panzióba.
A 200ezerrel úgymond még jól jártál, több fajta, vagy jobb tanyésztőknél annyi maga a kiskutya vételára. Szóval én mindenképp többet mondanék, a starthoz kellő összegre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!