Royal canin fajtatápok jók? Havanese kaphatja a Frise/Bolognese tápokat?
Nem jók,itt az összetétel.
Rizs első helyen vagyis a táp jó része rizs,nem húst ír hanem baromfifehérje,illetve kukorica,búza na ezek nem kellenek!!! Úgy hízik majd a kutyád mint a disznó!
Royal bichon frise fajtatáp:
ÖSSZETÉTEL: rizs, dehidratált baromfifehérje, kukorica, búza, növényi fehérje kivonat*, állati zsiradékok, kukoricaglutén, hidrolizált állati fehérjék, ásványi sók, szójaolaj, cikória pép, halolaj, élesztők, frukto-oligoszacharidok, Psyllium maghéj és mag, borágó olaj (0,1%), szőlő- és zöldtea kivonat (polifenol forrás), rákféleségekből készült hidrolizátum (glükózamin forrás), bársonyvirág kivonat (lutein forrás), porc hidrolizátum (kondroitin forrás).
Ez pedig egy N&D bárányos,gabonamentes tápja ( nekem egy Havanese-m és egy Frise-m van, ezt kapják!)
Összetétel: Friss kicsontozott bárányhús (26%), dehidratált bárányhús (25%), burgonya, szárított egész tojás, friss hering, szárított hering, állati zsír, halolaj, növényi rostokmint a borsó, szárított répa, szárított lucerna, inulin, fruktooligoszacharidok, mannán -oligoszacharidok, áfonya por (0,5%), szárított alma, gránátalma por, szárított édes narancs, spenót por, útifű (0,3%), őrölt fekete ribizli, nátriumklorid, szárított sörélesztő, kurkuma gyökér (0,2%), glükózamin, kondroitin-szulfát.
Na melyiknek jobb az összetétele ? :)
A kutya ragadozó törekedni kell a magasabb hústartalmú tápokra.
Amúgy a Frise-el etettem royalt,mert a doki a gyógytápot írta fel a kutya 2 hónap alatt meghízott,felpuffadt,folyamatosan fingott!
Aztán ahogy elkezdtem adni az N&D-t lement a puffadás pár nap alatt,vissza fogyott a verseny súlyába,és nem fingik csak nagyon ritkán.
Úgyhogy én a royalt nem ajánlom.
2,5 kg N&D egy hónapra szerintem elég lenne a Havanesenek,mert nálunk a két bichon eszik meg 4-4,5 kg tápot egy hónapban!
5380 ft-ért láttam Petissimon ezt a tápot.
A royalból 1,5 kg kerül 3500 környékén,szóval még egy ilyet venned kell ami 3 kg jön ki belőle 7000 ft környékére.
Szóval nem hogy drágább a royal,de car is már bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!