Mennyire tartod humánusnak a beteg állatok elaltatását?
Ha már nem lehet rajta segíteni és szenved, folyamatosan fájdalmai vannak, akkor szerintem ez a legjobb megoldás.
De persze én megnézetném több dokival is,ha ilyen helyzetben lenne valamelyik állatom. Nehéz kérdés,de ha nincs más megoldás:(
12 évig volt kutyatársam, nagyon szerettem őt. Beteg lett, fokozatosan romlott az állapota, végül lebénult, már nem bírt lábra állni, ezen a ponton döntöttem az altatás mellett. Úgy éreztem, megszakad a szívem, mégis helyesnek éreztem a döntést és több év távlatából utólag is annak látom.
A kutyák nagyon erős kapcsolatot tudnak kialakítani az emberrel. Egy farkas, amikor eljött az ideje elvonul és meghal. Nem küzd feleslegesen az életben maradásért. Egy kutya, akit szeretnek, érzi a kötödést és a gazdája fájdalmát ezért sokkal tovább küzd és szenved, mint egy vadon élő állat.
És még valami. Én az altatáson végig bent voltam vele. Bár mennyire fájt, hogy el kell engednem mégis szép volt. Előtte szenvedett, nem ott és nem akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!