Mi kell egy gekkóhoz?
Szeretnék valamilyen "extrémebb" állatra beújítani és megtetszett a gekkó. Pár dolog amit nem tudok:
1, Mekkora terrárium ajánlott, milyen felszereléssel?
2, Mennyibe kerül egy gekkó?
3, Hol tudnék venni? (BP és Gödöllő)
4, Társas lény?
5, Étrend?
6, Milyen gekkót vegyek? (Olyan kellene ami jól mutat de nem annyira "igényes" (pl nem lesz rosszul ha 5°-ot esik a hőmérséklet))
7, Körülbelül mennyibe kerülne nekem ez az első hónapban és a további tartása (havonta)
Rákerestem már gyakorin, de összevissza találtam válaszokat.
Nekem 5 éve van Bibron gekkóm ,én nagyon ajánlom vele kezdtem.Nem túl energikus készülj fel de ha pörgősebb állatot szeretnél akkor keress rá a Zöld anolíszra,Toke gekkóra.vagy leopárd gekkóra ezek mind nagyon szépek és intelligensek.MInden attól függ,hogy milyen állatot veszel. Bibron gekkónak elég egy kisebb 60x40x40, leopárd gekkónak ennél egy kicsit nagyobb.zöld anolísznak elég ugyanakkora mint a Bibron gekkónak, viszont belőle az mutat jól ha többen vannak.Toke gekkó nagyon nagyra megnő(legalább is gekkó szemmel nézve)úgyhogy azt kezdésnek annyira nem ajánlom.Ha hím gekkót veszel vagy nőstényt hagyhatod egyedül is, jól érzi magát, de ha veszel neki egy ellenkező nemű párt,örülni fog. Két hímet sose tegyél egybe,mert szétcincálják egymást.A bibron gekkó 2000-3500 forintig terjed,a leopárd gekkó 9000-12000ig.zöld anolisz is 2000-3500, toke gekkó 14000től felfele.Vedd figyelembe,hogy éjjeli vagy nappali az állat és úgy vegyél neki lámpát (hőfok szerint).fűtő nem kell nekik.Minden nap párásíts be nekik egy spriccnivel.Én a Leguán üzletbe(Bp.Alkotás utca 25.a Déli pályaudvar mellet.) vettem és 9000-10000 forintból kijöttem. az első 1-2 hónapba.utána összefogdoshatod te neki a kaját,és vehetsz a boltban is.
remélem segítettem,ha van még kérdésed,szívesen válaszolok: lorinc.szalma@gmail.com
Sok sikert!
A második válaszolonak: azt fűzném hozzá hogy a leopárd gekkó nem egy energikus állat nekem van és sokdzor alszanak.
De nekem tetszik és érdemes meg nem a legdragabb dolog.
nekem ezek vannak
01-02 kép - nappali gekkó
03-04 kép - sisakos kaméleon
05-16 kép - vizi agáma
Mindegyik tücsköt és lisztkukacot eszik
A kaméleon bírja este a hidegebbet is, de nappal legalább 28 fok legyen.
A gekkó és az agáma pedig nappal 28-30 fok, este 25-nél nem lehet kevesebb, de ha veszel egy eso-terra fűtőlapot, akkor az szinten tartja a hőmérsékletet és nem kell figyelgetni hogy hány fok van.
Mindegyiknek kell egy repty glow 5,0 (hüllős) lámpa, mert azzal napoznak, és a B vitamin csak így tud beépülni a szervezetükbe.
Én úgy hetente költök 6-800 Ft-ot erre a 3 állatra.
Mert hetente 1x megyek nekik kaját venni az állatkereskedésbe.
Aztán beszórom nekik a kaja egyik felét, majd úgy 3 mulva a másik felét :)
De néha kiszabadul pár tücsök és itt ciripelnek a fürdőszobába, konyhába..
Társas lény végülis mindegyik, bár a kaméleon az elég hülye, az néha még a tücsköktől is megilyed.
Végölis mindegyik szeret faágakra mászni,
a kaméleon az legfőképpen, őt akármilyen magas fára rakod, az tuti hogy egyből fölmegy a legtetejére :)
A nappali gekkót én csak azért bírom, mert ő nappal aktív. Bár a vizi agáma még aktívabb, és az még úszkálni is szokott :)
A gekkó nem nagyon csinál koszt, csak kakál.
A vizi agáma viszont egy bolond, az össze-vissza ugrál, néha fejjel nekiugrik az üvegnek, vagy a kősziklának, leesik egy ágról, fél métereket ugrál, futkározik, össze-vissza üti magát, nagyon meggondolatlan, de nem lesz soha semmi baja. Hja és ha rájön az 5 perc, totál összekoszolja az összes üveget. Rohan a fenyőkérgen, beleugrik a vízbe, aztán föl az üvegen és tele pacskolja vízzel és kosszal az egészet :)
A kaméleon az nem koszol semmit, az lassan óvatosan közlekedik, mint egy vénasszony.
A gekkó szokott enni olyat is, hogy mézet összekeverek vitamin porral, és azt csipeszről nyújtom felé.
Ő már az üres csipeszre is ráharap, ha átverem :)
A hüllőknek nem árt ha adsz vitamin port.
Én műanyag dobozba szoktam rakni a lisztkukacot, rászóróm a vitaminport, aztán úgy dobozostul berakom a hüllőknek és abból ők csipegetnek napokig.
Néha van hogy sok tücsköt veszek.
Akkor a tücsök farmot külön tartom egy vödörbe, és szoktam nekik adni banánt, vagy tépek füvet, vagy salátát, vagy petrezsalymet szórok be nekik, vagy akármilyen gyümölcsöt, és naponta 1x bespriccelek egy kis vizet, és így sokáig élnek.
Hja és a tücskök megeszik a liszkukacot is egyébként.
A lisztkukac meg nem eszik semmit, az sokáig él de abból meg ki szokott kelni ilyen fekete lisztbogár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!