Milyen tyúkol lenne számomra optimális, ha csak 5-6 csirkét tartanék?
Ezek megfelelő méretűek erre a célra?
3 itálai és 2 japán (ha jól tudom ez kisebb). Kakas nem tudom szükséges-e. Tojás miatt tartanám őket elsősorban. Sajnos nem tudom magam elkészíteni,az lenne a kérdésem,hogy melyik az optimálisabb hely szempontjából, ha egy nagyobb ólat veszek és magam kerítem be, vagy egy kifutós tyúkketrecet veszek és akkor nem kell vele foglalkoznom? Napközbe 1-2 órát ki tudom őket engedni,terület van bőven..a kerítésünk 150 magas, ezen belül szeretnék egy tyúkolat..amit ha nem muszáj nem szeretnék én összeállítani..Köszönöm,aki érdemben hozzá tud szólni,segíteni!
Szerszámos ház. Aztàn veszel fonott keritésdrótot ès körbe kerited. De ha egy kb 2x2 es hàzikó (pl. szerszámosház) van nem is muszály kifutó
5 tyùknak elèg
aljára szalma + betenni 2 kosarat szalmával bélelve
meg egy kisebb kupac szalma belülre ahova befészkelhetik maguk
ülőrud felesleges
Ez a két fajta-itáliai és a japán számomra a "legutálatosabb" fajta. Nem megbántani akarlak,meg nem akarok bunkó sem lenni,de nekem pl volt mindkettőből.
Repkedtek állandóan át a kerítésen,hiába volt 150-től magasabb. Ha meg levágod a szárnytollát akkor csúnya lesz. A japánnak kicsi a tojása.
Én a helyedben azt a sima "tanyasi" csirkét tartanám. Sokkal ellenállóbbak betegségek ellen és a hideg ellen is.
És normál méretü tojásuk van. Közöttük is lehet találni minden félét. Pirosat,feketét,kendermagost,stb. :)
Kedves válaszolók!
Mutassatok olcsóbb opciót, mint ezek a házak. Nem hiszem, hogy van, maximum, ha saját kezűleg csinál ilyet.
Parlagi fajtát ajánlom én is, az nem fog megfagyni még egy ilyen ólban sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!