Mit lehetne ez ellen tenni? Vagy nem akkora baj? (számomra nem, csak a kutyámat féltem az esetleges vitaminok hiánya miatt)
Igen, ez elég nagy baj. A kutya elkényeztetett és te nem teszel ellene semmit.
A kutya nem mindenevő, ráadàsul nem tesz jót neki a sok fűszeres, sós kaja. Màjbeteg, vesebeteg meg ki tudja mèg mi lesz tőle. És igen, nem kapja meg a szükséges vitaminokat sem.
Vegyèl neki jó minőségű tápot és etesd azzal. Leteszed elé, ha nem eszi meg 10 perc alatt, elveszed. És ezt jàtszod addig amíg meg nem eszi. A konzervet megeszi? Mert akkor cselesen kipróbàlhatod azt, hogy a tàpra ràteszel egy-két kanàlnyi konzervet,hátha úgy megeszi. Vagy esetleg egy-két kanàl riszt/krumplit ha a hàzikoszthoz van szokva.
De etethetsz barf szerint is, azt biztosan szívesen megennè. Legalábbis én még nem talàlkoztam olyan kutyàval aki nem ette volna meg a húst. De ezzel vigyàzz, itt neked kell az adagokat összekészíteni hogy legyen benne hús, kis csont, belsőség, zöldség. Különben ugyanúgy vitamonhiànyos lesz a kutya.
De a te agyi képességed alapján ("számodra nem baj") én inkàbb az egyszerű tápos etetést javaslom.
Mit lehetne ez ellen tenni?
Mondjuk megtanulsz végre felelősségteljesen kutyát nevelni.
Amit te eszel az fűszeres és sokkal zsírosabb is. Ettől a kutya könnyen elhízhat, annak ellenére, hogy megfelelő tápanyag nem jut a szervezetébe. A sok fűszer, só és társai máj és vese elégtelenséghez vezethetnek, arról nem beszélve hogy az emésztését is teljesen tönkrevághatja és akkor a folyamatos hasmenéssel is fog küzdeni és egyéb gyomor problémákkal.
A vitaminok hiányában a csontok/porcok/ízületek nem lesz elég erősek ami majd a kutya késöbbi életfázisában fog visszaköszönni. A bundája durva lesz, esetleg foltokban elkezd majd hullani.
Mivel a főtt étel puha így a fogait sem kell használja ami hosszú távon el fogkövesedik vagy roszabb esetben kihull.
Az első leírta a táphoz szoktatás menetét, de gondolom első nap már fel fogod adni és úgyis adsz neki a vacsorádból.
Nevetséges és egyben szomorú is, hogy ilyenek mint te tarthatnak kutyát.
Azt még hozzá tenném, hogy olyen nincs hogy a kutya nem eszik tápot. A kutya nem élvezetből eszik hanem a túlélés miatt. Persze ha hozzászoktattad, hogy nem kell rágni és ha nem eszi meg a tápot akkor sincs gond mert úgyis kap a vacsorádból akkor ne csodálkozz. Javaslom, hogy menj el egy tükörmódszeres kutyaiskolába mert sok mindent kéne még tanulnod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!